Η απεργία στις 6 Νοέμβρη να συμβάλει στην οργάνωση μαζικών αγώνων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καλεί όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, τις εισπρακτικές εταιρίες και τις θυγατρικές των τραπεζών να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Με τη δράση τους να συμβάλλουν αποφασιστικά για την επιτυχία αυτής της απεργίας. Εμείς, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και το δίκιο που καθορίζεται από τις ανάγκες μας!

Στις 6 Νοέμβρη ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. και κηρύσσουμε 24ωρη απεργία. Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με δεκάδες άλλα Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες πανελλαδικά και καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία των τραπεζών να κάνουν το ίδιο, λαμβάνοντας όλα τα οργανωτικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν την επιτυχία της απεργιακής μάχης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε τη δύναμη. Να οργανώσουμε την πάλη μας. Να κάνουμε με αυτή την απεργία ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην ανασύνταξη του κινήματος. Να τρομοκρατήσουμε όσους μας τρομοκρατούν με νέα αντιλαϊκά μέτρα και μας θέλουν υποταγμένους και φοβισμένους.

Την ώρα που τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι σχεδιάζουν νέα χειρότερα μέτρα, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, εμείς να σπάσουμε τον φόβο, να νικήσουμε το κλίμα των ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών που επιχειρούν να επιβάλουν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κεφαλαίου. Φόβου, ότι αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα θα έρθουν χειρότερα. Φόβου από τον αυταρχισμό και την καταστολή. Ελπίδων, ότι τα μέτρα αυτά είναι δήθεν τα τελευταία. Ελπίδων, ότι μέσα από αυτά τα μέτρα θα έρθει η ανάπτυξη και θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

Η ανάπτυξη που υπόσχονται και επιδιώκουν και για την οποία μας καλούν σε θυσίες θα αφορά μόνο την κερδοφορία των καπιταλιστών, θα είναι αναιμική και θα έχει το ίδιο αποκρουστικό πρόσωπο για εμάς: Μισθούς και συντάξεις πείνας, προσωρινή δουλειά, αυξημένη ανεργία, υποβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία που θα πληρώνουμε από τους άθλιους μισθούς και τις συντάξεις μας.

Κανένας φόβος και καμία αυταπάτη.

Συνάδελφοι, οι τραπεζίτες δεν τελείωσαν ακόμη με τις αναδιαρθρώσεις τους. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων και εξαγορών του Χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν πρέπει να θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε. Η πορεία της θα εξαρτηθεί από το βάθος της κρίσης και τις ανάγκες του κεφαλαίου για μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση. Να είμαστε έτοιμοι για νέες περικοπές στους μισθούς και τα δικαιώματά μας, κι άλλες «εθελούσιες» απολύσεις, νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Είναι "στον αέρα" οι συνάδελφοι που εργάζονται στον κλάδο ως ενοικιασμένοι. Στην ΕΤΕ έχουν απολυθεί ήδη 12 συνάδελφοι, η ΑΛΦΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι θα τους απολύσει όλους. Έχουμε ευθύνη να σταθούμε στο πλευρό τους. Να μην περάσει καμία απόλυση- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε.

Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές, όμως η αποφασιστικότητά μας και η αντοχή είναι ο δικός μας μονόδρομος για τα προβλήματά μας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ οργανώνουμε την επιτυχία της απεργίας και συμμετέχουμε μαζικά στο μπλοκ του σωματείου μας.


Η πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Χαλιού Έφη            Χιωτέλης Γιάννης