ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια από την ιστορική πρωτομαγιά του 1886. Τότε που εργαζόμενοι στο Σικάγο έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Το μήνυμα της πρωτομαγιάς γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, όπου σε όλους τους κλάδους η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητα της απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, με σκοπό να εξασφαλίσει την κερδοφορία της και να τσακίσει κάθε φωνή που αμφισβητεί την κυριαρχία της.
Στον κλάδο μας οι τραπεζίτες επιβάλουν συνθήκες γαλέρας στους χώρους εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, καταπατώντας βασικά μας δικαιώματα, όπως το μειωμένο ωράριο σε μητέρες. Εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία. Μειώνουν τους μισθούς μας, είτε με υπογραφή συμβάσεων, είτε με κατάργηση επιδομάτων και άλλων παροχών. Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης και των τραπεζιτών, ότι η έξοδος στις αγορές συμφέρει το λαό είναι ψέμα. Η όποια ανάκαμψη, θα συνοδευτεί με ακόμη μεγαλύτερες θυσίες από τους εργαζόμενους, με καταπάτηση περαιτέρω δικαιωμάτων μας.
Απέναντι σε όλα αυτά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου σφυρίζουν αδιάφορα.  Καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους. Υπονομεύουν κάθε σπίθα αγωνιστικής διάθεσης. Βάζουν φρένο σε κάθε ευκαιρία ανάτασης του εργατικού κινήματος.
Ας αναρωτηθούμε τι κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου τα τελευταία χρόνια; Με την υπογραφή της κλαδικής και των επιχειρησιακών συμβάσεων, σίγουρα δεν εξασφάλισαν τους μισθούς μας. Ούτε βέβαια τις θέσεις εργασίας ή τα κατοχυρωμένα δικαιώματα μας όπως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και των υπηρεσιών.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ώστε να ζητάνε με τόση ευκολία να το επιστρέψουμε πίσω!!!

Η Πρωτομαγιά του 1886 όμως αποτελεί ένα ιστορικό μάθημα για όλους τους εργαζόμενους. Διδάσκει πως ό,τι έχει κατακτηθεί, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες που απαιτούσαν  μεγάλες θυσίες. Από αγώνες που αμφισβήτησαν την κυριαρχία των εργοδοτών, που οργανώθηκαν από τους ίδιους τους εργαζομένους μακριά από κάθε είδους «διαλόγους» και που η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αποτελούσε την πρώτη τους νίκη !!!

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να ξεμπερδέψουμε με τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου. Να ξεσκεπάσουμε το βρώμικο ρόλο που παίζουν και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα στα σωματεία ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις της σύγκρουσης και της ανατροπής!

Μαζικοποιούμε το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ !!!
Χτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους ! Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να οργανώσουμε νικηφόρους αγώνες. Παλεύουμε για:

·         Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·         Υπογραφή συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
·         Καμιά απλήρωτη υπερωρία. Προσλήψεις τώρα για να καλυφθούν τα κενά στις τράπεζες.

Παίρνουμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στο Σύνταγμα στις 10:00 π.μ.


Η πρόεδρος                                                                                                 Ο γραμματέας
Χαλιού Έφη                                                                                               Μεσσάδος Νίκος