ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν έχει τέλος η αντιλαϊκή κατρακύλα των κυβερνώντων και των αφεντικών τους. Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ετοιμάζονται τώρα να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων και σε όποια προσπάθεια γίνεται για να ανακάμψει το εργατικό κίνημα.

Όλα τα έχουν δοκιμάσει: δικαστικές αποφάσεις για να βγάλουν παράνομες τις απεργίες, επιστρατεύσεις εργαζομένων, απολύσεις… Τώρα, ήρθε η ώρα για την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη δράση των σωματείων. Στόχος τους παραμένει ένας: να βάλουν στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να βάλουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος  και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Βάζουν πλέον ανοιχτά το ζήτημα του δικαιώματος lock out για τους εργοδότες. Επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στον τρόπο που τα σωματεία παίρνουν απεργιακές αποφάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες και η Κυβέρνηση θέλουν να αποδυναμώσουν και να αφοπλίσουν τα συνδικάτα, να παραδώσουν αιχμάλωτους και ανοργάνωτους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών και της μεγαλοεργοδοσίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις εισπρακτικές να μην αφήσουν αυτά τα μέτρα να περάσουν. Με γενικές συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, με μάζεμα υπογραφών, με κάθε μορφή να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις νέες επιδιώξεις των αφεντικών, για να μην περάσουν οποιεσδήποτε αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Να ακυρωθεί τώρα η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/7/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 6ΜΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

  Η πρόεδρος       Ο γενικός γραμματέας

                                        Ε. Χαλιού                   Ν. Μεσσάδος