Έφτασε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας


 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα μέτρα που περνάνε Κυβέρνηση και εργοδότες ενάντια στους εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό! Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα, ετοιμάζουν νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό. Η ανεργία στους νέους τσακίζει κόκκαλα… Την ίδια ώρα, Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση από τη ΔΕΘ εξαγγέλλουν και άλλα μέτρα: μέτρα που θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία των εργοδοτών. Και αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο νέος νόμος που ετοιμάζουν για τη λειτουργία των Σωματείων χτυπώντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, η κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δυσκολεύει περισσότερο.

Στο κλάδο μας οι τραπεζίτες για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα δεν θα διστάσουν να αξιοποιήσουν την «απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων». Θα μειώσουν το προσωπικό με κάθε τρόπο, είτε με τη μορφή των εθελουσιών είτε όχι. Η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς μας, οι ακόμη μεγαλύτεροι εκβιασμοί είναι στην καθημερινότητά μας. Οι συνάδελφοι που με στις εισπρακτικές εταιρείες, όλοι όσοι  εργαζόμαστε με ελαστικές σχέσεις (συμβασιούχοι κλπ) βρισκόμαστε διαρκώς υπό καθεστώς ομηρίας. Όλοι μας, ανεξάρτητα από τη σύμβασή μας, βιώνουμε καθημερινά στο σπίτι μας τις συνέπειες της ανεργίας του παιδιού μας, του/της συντρόφου μας, της οικογένειάς μας…

Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια! Με την οργάνωση στο σωματείο μας και με τη μαζική μας συμμετοχή. Με την οργάνωση των αγώνων μας που θα γίνουν υπόθεση δική μας!

Τώρα είναι η στιγμή που οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουμε στη μάχη. Όχι μόνο για να σταματήσουμε την επίθεση των εργοδοτών αλλά και να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις. Ήρθε η ώρα να αποβάλουμε κάθε διάθεση αναμονής και μοιρολατρίας. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες που λένε ότι με μια κυβερνητική εναλλαγή θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό.

Όλοι στη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Είναι η μόνη προϋπόθεση για να έρθουν καλύτερες μέρες για του εργαζόμενους. Μη ξεχνάμε ότι όλα όσα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα τα έχουν κερδίσει έπειτα από δύσκολους και σκληρούς αγώνες !

Τίποτα δε μας χαρίστηκε, τίποτα δε τους χαρίζουμε!!!

Το κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Κάνουμε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου .

Είναι  ευκαιρία η 1η Νοέμβρη να γίνει ημερομηνία σταθμός για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με τη μαζική συμμετοχή όλων!

Η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «πού βρίσκονται τόσοι άνεργοι», θα δοθεί στο δρόμο την 1η Νοέμβρη στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα στις 12μ.

Να γίνει η αφετηρία για νέους νικηφόρους αγώνες και κατακτήσεις !!!

 

Δυναμώνουμε το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού του Ν. Αττικής
 
 
 
  Η πρόεδρος       Ο γενικός γραμματέας
                                              Ε. Χαλιού             Ν. Μεσσάδος