ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΔΣ του Σωματείου μας συνεδρίασε στις 18/11/15 εκτιμώντας την απεργία της 12ης Νοεμβρίου και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δράση μας. Η πρόσφατη απεργιακή μάχη αποτελεί ένα θετικό βήμα στην πορεία της ανασύνταξης του κινήματος και αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες απεργιακές μάχες που θα έρθουν. Το επόμενο διάστημα που η επίθεση των εργοδοτών θα ενταθεί, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.

Μπροστά μας έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά. Τη διεκδίκηση νέας κλαδικής ΣΣΕ με αιτήματα που αφορούν στο σύνολο της ζωής μας (μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές διεκδικήσεις), το ζήτημα των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, του νέου ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων μέσω της ολοκληρωτικής επιβολής ελαστικών μορφών εργασίας.

Στην πολυμέτωπη επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοτών, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να ναι ανάλογη.

Το ΔΣ αποφάσισε νέα απεργιακή κινητοποίηση, κλιμακώνοντας έτσι την πάλη των εργαζομένων του κλάδου, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία, εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την ώρα που απειλείται ξεκάθαρα η λαϊκή κατοικία, η φοροεπιδρομή εντείνεται και τα λαϊκά εισοδήματα ολοένα και μειώνονται, η απεργιακή μας απάντηση είναι μονόδρομος !

 Οργανώνουμε συσκέψεις και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Στα καταστήματα και τις διευθύνσεις των τραπεζών.

Κάνουμε δική μας υπόθεση την προετοιμασία της απεργίας αξιοποιώντας την θετική πείρα που υπάρχει.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί και η φωνή των εργαζομένων !


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !
              

   Η πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

   Χαλιού Έφη                                                                            Μεσσάδος Νίκος