ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους που παρά το κλίμα εκφοβισμού που κυριαρχεί στους χώρους εργασίας και την ηττοπάθεια που σπέρνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ, έκαναν το βήμα και πήραν μέρος στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις  στις 4 Φλεβάρη .

Η πετυχημένη απεργία, που στον κλάδο μας εκφράστηκε με τη συμμετοχή εργαζομένων για πρώτη φορά σε απεργία, κυρίως στο χώρο των ενοικιαζόμενων συναδέλφων, αλλά και με τα χαμηλά ποσοστά αυτών που δήλωναν αδειούχοι τη μέρα της απεργίας, έχει αναγκάσει τη Κυβέρνηση να προσπαθεί να φανεί πιο διαλλακτική. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων που βγήκαν στο δρόμο, γιατί ξέρει ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και αυτοί που ακόμη δεν το έχουν τολμήσει!

Στο χώρο των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει άξιο συμπαραστάτη την ηγεσία της ΟΤΟΕ, που από τη μια καταγγέλλει στα λόγια την κυβέρνηση, αλλά δεν κάνει τίποτα για να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και ενάντια στην καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από τους τραπεζίτες (ωράριο, πίεση για στοχοθεσίες κλπ) και από την άλλη καλλιεργεί ένα είδος συντεχνιασμού, μιλώντας για επαγγελματικό ταμείο για τραπεζοϋπάλληλους. Ενισχύει έτσι το «διαίρει και βασίλευε», που βολεύει  Κυβέρνηση και  Τραπεζίτες. Την ίδια ώρα, η ΟΤΟΕ κουβέντα δεν λέει για τη νέα ΣΣΕ και το περιεχόμενο που θα πρέπει αυτή να έχει, δηλαδή την κάλυψη των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια .

Στο χώρο των εισπρακτικών και θυγατρικών εταιρειών η εργοδοσία συνεχίζει τις απολύσεις και την τρομοκρατία. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην έγκαιρη πληρωμή της μισθοδοσίας τους, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης με ολιγόμηνες συμβάσεις, ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα. Σ’ αυτούς τους συναδέλφους το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα δώσει τη χαριστική βολή...

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η μεγάλη αλληλεγγύη που έδειξαν οι εργαζόμενοι της Αθήνας στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αποτελεί την καλύτερη απάντηση μας! Οργανωμένα, όλοι μαζί για τα κοινά μας συμφέροντα μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική. Καταργώντας στην πράξη κάθε είδους «κοινωνικό αυτοματισμό» και με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων, με τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τη νεολαία και στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα στη Κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νόμο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό που τσακίζει τα δικαιώματα μας!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !

 

 

Η Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χαλιού Έφη                                 Μεσσάδος Νίκος