ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για να κλείσει τα προαπαιτούμενα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Νομοσχέδιο που πέρα από την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, περιλαμβάνει νέα άγρια φοροεπιδρομή για το λαϊκό εισόδημα, νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέα θηλειά για τα δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ο λογαριασμός για τον εργαζόμενο λαό: 5,5 δις €.

Τη στιγμή που παίρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο η κυβέρνηση ξανασερβίρει το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης, αποπροσανατολίζει με τη στημένη αντιπαράθεση περί διαπλοκής με τα άλλα κόμματα που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ψήφισαν και στηρίζουν το 3ο μνημόνιο, ενώ οι πρόσφατες «διαρροές» από το WikiLeaks θα αξιοποιηθούν για να σύρουν τους εργαζόμενους να στρατευθούν στα συμφέροντα και στους ανταγωνισμούς μεταξύ €.€. και ΔΝΤ. Η μεγαλοεργοδοσία χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 25 δις., απαλλάσσεται «νόμιμα» από την πληρωμή φόρων, τσακίζει καθημερινά τους εργαζόμενους. Όλοι όσοι μιλάνε για ανάπτυξη και ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση συμφωνούν στο ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν νέες θυσίες. Την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών θέλουν να διασφαλίσουν και όχι την ευημερία και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Η «ανάπτυξή» τους δε θα ανοίξει σχολεία, νοσοκομεία, δε θα αντιμετωπίσει την ανεργία, ούτε θα φέρει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Άξιος σύμμαχος τους ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Οι τραπεζίτες αμέσως μετά την κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψαν με την εργοδοτική – κυβερνητική πλειοψηφία της ΟΤΟΕ με την οποία «προστατεύεται η Απασχόληση και αποτρέπονται οι απολύσεις» ανακοίνωσαν χιλιάδες «εθελούσιες» απολύσεις. Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ εξασφάλισε την απαραίτητη «εργασιακή ειρήνη» για να μπορέσουν οι τραπεζίτες να ετοιμάσουν τη νέα τους επίθεση στα δικαιώματά μας και να αυξήσουν τα κέρδη τους το επόμενο διάστημα. Μια επίθεση που εκτός από απώλειες σε θέσεις εργασίας θα επιφέρει και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς για όσους παραμείνουν στην εργασία τους, όξυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και πίεσης για τους άπιαστους στόχους που θέτουν καθημερινά για παραγωγή και νέες απώλειες στα έσοδα των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Επικίνδυνες εξελίξεις που απαιτούν επαγρύπνηση

Οι εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες, την τρομοϋστερία με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία για να σπείρουν φόβο, ανασφάλεια και μοιρολατρία ώστε χωρίς αντιστάσεις να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα.

Η συμφωνία €.€. – Τουρκίας που υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση, είναι σε βάρος και των προσφύγων και του ελληνικού λαού. Κλείνει τα σύνορα, καταπατά το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των προσφύγων, καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, μικρά παιδιά να ζουν πίσω απ’ τα συρματοπλέγματα, σε άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και οδηγεί σε επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αποδέχεται το ΝΑΤΟ σε ρόλο χωροφύλακα στο Αιγαίο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ Θ’ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ €.€., ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, μικροί και μεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες, με τη δύναμη του κοινού αγώνα και της συμμαχίας μπορούμε να τους εμποδίσουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ,

ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

                   Η Πρόεδρος                                     Ο  Γενικός Γραμματέας

                     Ε. Χαλιού                                              Ν. Μεσσάδος