δίνουμε βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 17:30 στην Ομόνοια


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις τράπεζες, τις εισπρακτικές και τις θυγατρικές των τραπεζών που πήραν μέρος στην 48ωρη απεργία και στον απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει στα μουλωχτά το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμά της φέρνοντας μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο προς ψήφιση στη Βουλή και να πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους το σωματείο μας μαζί με τo υπόλοιπο ταξικό κίνημα απέδειξαν πως δεν αιφνιδιάζονται και βρέθηκαν για 3 ημέρες στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους βροντοφωνάζοντας ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ .

ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν είναι τα τελευταία. Οι εργοδότες προκειμένου να εξασφαλίσουν σίγουρα κέρδη ζητούν και νέα μέτρα που θα τα εφαρμόζουν όποτε αυτοί επιθυμούν με τη μορφή του «κόφτη». Έτσι και με τις ευλογίες της ΕΕ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τον λεγόμενο κόφτη που θα περιέχει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ανάλογα με τις ορέξεις των εργοδοτών. έχουν ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο για να μετατρέψουν τους χώρους εργασίας σε νεκροταφεία που δε θα ακούγεται το παραμικρό και δε θα μπορεί κανείς να εμποδίσει την κερδοφορία των επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Στις τράπεζες, μετά τις εθελούσιες η εντατικοποίηση της εργασίας και οι απλήρωτες υπερωρίες θα ενταθούν. Στις εισπρακτικές εταιρίες ήδη ετοιμάζονται νέες μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, νέες απολύσεις. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ !!!

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

Η προετοιμασία της 48ωρης απεργίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό με δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, με ανακοινώσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους απέδειξε πως μόνο ένα κίνημα που βάζει τον ίδιο τον εργαζόμενο να κάνει δική του υπόθεση το ζήτημα της απεργίας μπορεί να οργανώσει μαζικούς αγώνες και να ξεπεράσει τα εμπόδια του αντιπάλου. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, στο δρόμο του αγώνα , και αντιπαλεύουμε όλες εκείνες τις φωνές που μας καλούν να αρκεστούμε με τα ψίχουλα, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να ζήσουμε με σκυφτό το κεφάλι. Δυναμώνουμε το σωματείο μας και δίνουμε βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 17:30 στην Ομόνοια ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης .

 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ…

…ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ !


Η Πρόεδρος                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Ε. Χαλιού                                                                                    Ν. Μεσσάδος