ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καταιγιστική επίθεση που αφορά την εργασία μας, την ίδια μας τη ζωή. Το περίφημο σημείωμα των 21 σελίδων που «διέρρευσε» από το ΔΝΤ προβλέπει την απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, την ανταπεργία, νέο υπολογισμό στον κατώτερο μισθό διαχωρισμένο από επιδόματα, καθορισμό του κατώτερου μισθού από το κράτος, βαρύ χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και του δικαιώματος στην απεργία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» που στήνουν κυβέρνηση, εργοδότες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να εξαπατήσουν ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους και να φέρουν με στημένους «κοινωνικούς διαλόγους» τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Οι εργοδότες είναι ξεκάθαροι για τον στόχο τους και οι επιχειρησιακές συμβάσεις που «λιγουρεύονται» είναι για να σπάσουν τις κλαδικές συμβάσεις, να φτάσουν τους μισθούς στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, να υπονομεύσουν δικαιώματα. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ είναι πρόθυμοι συνεταίροι τους, το έχουν επιβεβαιώσει διαχρονικά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ που για ακόμα μια φορά, δια του προέδρου της ΓΣΣΕ, καθαγίασαν την €.€. και επιβεβαίωσαν την στοχοπροσήλωσή τους στα ευρωπαϊκά πλαίσια διαπραγματεύσεων, «πλαίσια» μέσα στα οποία καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και γκρεμίστηκαν οι μισθοί.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις εταιρίες στο ΧΠΣ έχουμε πικρή πείρα από αυτές τις «διαβουλεύσεις» και τους «κοινωνικούς διαλόγους», που πάντα οι τραπεζίτες κέρδιζαν και οι εργαζόμενοι έχαναν, που οδήγησαν στο σημερινό αίσχος της εργασιακής ανασφάλειας, του φόβου και της τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, στη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ

Με Γενικές Συνελεύσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, παίρνουμε αποφάσεις. Καταδικάζουμε τους   σχεδιασμούς   και απαντάμε  με   αγωνιστικές   πρωτοβουλίες. 

Καταγγέλλουμε τη   νέα   προσπάθεια   δημιουργίας   κλίματος   αναμονής   και   εγκλωβισμού   μέσω   των  «κοινωνικών   διαλόγων», που μας καθιστούν θεατές στις αντεργατικές επιλογές κυβερνήσεων – εργοδοτών – ξεπουλημένων συνδικαλιστών.

Δύο επιλογές έχουμε:

Ή θα δεχτούμε τη νέα βάρβαρη επέλαση με νέες απώλειες δικαιωμάτων ή θα έρθει στο προσκήνιο το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, του Π.Α.ΜΕ για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών.

 

        Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

         Ε. Χαλιού                      Ν. Μεσσάδος