ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο μας συμμετείχε χθες, Δευτέρα βράδυ, στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συνδικάτων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενάντια στη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απαγορεύσει αιφνιδιαστικά τις διαδηλώσεις λόγω επίσκεψης Ομπάμα. Όλες οι αντιπροσωπείες των Συνδικάτων απαιτήσαμε να παρθεί πίσω η απαγόρευση της “αγωνιστικής” υποδοχής του Αμερικανού προέδρου ενόψει της προκλητικής επίσκεψης του, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τονίσαμε ότι τον  θεωρούμε ανεπιθύμητο για  την πολιτική που εκφράζει, την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την πολιτική του αιματοκυλίσματος των λαών για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Υπενθυμίσαμε στον υπουργό ότι και αυτοί που σήμερα κυβερνούν, πριν από χρόνια σε προηγούμενη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου, διαμαρτύρονταν για αντίστοιχη κυβερνητική απαγόρευση διαδηλώσεων. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, άξιος συνεχιστής των προκατόχων της, την ίδια στιγμή που συνεργεί στην εδραίωση της παρουσίας των ΝΑΤΟικών φονιάδων στο Αιγαίο και μπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, εμμένει στην απαγόρευση κάθε διαδήλωσης για λόγους ασφαλείας.

Μαζί με τους άλλους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος τους δίνουμε λοιπόν την αγωνιστική απάντηση μας. Δεν πειθαρχούμε στην απαγόρευση της διαδήλωσης.

Με το πανό του σωματείου μας συμμετέχουμε μαχητικά σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 18.30 στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Το Σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να δώσουν το αγωνιστικό παρών τους και όλοι να φωνάξουμε δυνατά “Το ΝΑΤΟ είναι σφαγέας των λαών, στηρίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών”.

           

 

 Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

 Ε. Χαλιού                   Ν. Μεσσάδος