ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων του  Athens Ledra που βρίσκονται ακόμη σε κινητοποιήσεις, απλήρωτοι, με την εργοδοσία απούσα και το ξενοδοχείο χωρίς πελάτες.

Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί μας είναι οι εργοδότες, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί τους μέσα στο κίνημα, που οδηγούν τις εξελίξεις με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που κοντράρονται για το ποιος και με ποιους όρους θα αναλάβει την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, που έχει δυσκολέψει τα σχέδια όσων θέλουν να απαλλαγούν από αυτούς και τα δικαιώματά τους.

Το σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής έχει εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, στηρίζοντας αυτόν τον αγώνα ηθικά, οικονομικά ή με όποιον άλλον τρόπο μας έχει ζητηθεί.

Τις προηγούμενες μέρες, σε συνάντηση που είχε το σωματείο μας και το σωματείο εργαζομένων του Athens Ledra με την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα, προβάλλαμε το δίκαιο αίτημα να παγώσουν τα δάνεια των συναδέλφων που βρίσκονται σε αυτόν τον πολύμηνο αγώνα, απλήρωτοι, και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η Τράπεζα αποδέχτηκε, εξετάζοντας κατά περίπτωση την αίτηση κάθε συναδέλφου από το Athens Ledra, να παγώσει τα δάνεια για 6 μήνες σε όσους πληρούν –κατά την κρίση της- τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι ανάγκες των εργαζομένων, των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμά τους στην εργασία είναι πολλές. Οι δυσκολίες των καθημερινών οικογενειακών υποχρεώσεων μας θέλουν όλους στο πλευρό τους.

Η συμπαράστασή μας, η αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Athens Ledra, είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Απαιτούμε να δικαιωθούν όλα τους τα αιτήματα. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να ανοίξει το ξενοδοχείο άμεσα.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, όσοι πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, έχουν συμφέρον να είναι συμπαραστάτες σε αυτόν τον αγώνα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο