ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ


Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός!
Κανένας συμβιβασμός με τα μέτρα της Κυβέρνησης.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από τη νέα αντιλαϊκή επίθεση δεν εξαιρείται κανείς.

Τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, μετά τη συμφωνία με το κουαρτέτο για τη δεύτερη «αξιολόγηση», θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Είναι μέτρα προς όφελος των εργοδοτών, των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου:
  • Έρχεται νέα μείωση των συντάξεων ως και 18% με τη περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
  • Το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί στα 5.861 από 8.636 που είναι σήμερα. Η φορολόγηση θα ξεκινά από εισοδήματα 406 ευρώ το μηνά. Τι σημαίνει αυτό, παραδείγματος χάρη, για τους χιλιάδες εργαζομένους που υπάρχουν και στο κλάδο μας και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 500 ευρώ το μήνα; Σημαίνει την απώλεια τουλάχιστον ενός μισθού ετησίως.
  • Προχωράει ένα βήμα παραπέρα η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση τους. Όσον αφορά τα εργασιακά παραμένουν σε ισχύ όλες οι αντεργατικές αποφάσεις (κατώτατος μισθός 586 μεικτά, ατομικές –επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών κλπ) ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένει ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας.
  • Προωθείται η κατάργηση της Κυριακής αργίας που θα επιφέρει δραματικές συνέπειες και στους εργαζόμενους του κλάδου μας καθώς οι τραπεζίτες ευελπιστούν σε αυτή την κατεύθυνση.
  • Συνεχίζεται το μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων. Μετά τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, σειρά παίρνουν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος, ποιον υπηρετούν όλα αυτά τα μέτρα; Τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τι οι εργοδότες;

Οι εργαζόμενοι έχουν να περιμένουν νέα μείωση του εισοδήματος τους, χειροτέρευση των όρων εργασίας τους.

Οι τραπεζίτες και οι εργοδότες του κλάδου μας μετράνε αντίστροφα για την άμεση εφαρμογή και αυτών των μέτρων με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, που απαιτούν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, πιο φτηνούς και αναλώσιμους.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση, μαχητικά και οργανωμένα.  Δεν χωράνε άλλες θυσίες.

Με την απεργία να στείλουμε μήνυμα και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που σπρώχνουν τους εργαζόμενους στη λογική της ανάθεσης και του «μικρότερου κακού», που καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να συνυπάρξει η ικανοποίηση των αναγκών μας και η διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι μόνο με την οργάνωση της πάλης τους και με το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα μπορούν να προτάξουν την διεκδίκηση των απωλειών τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10πμ ΣΤΗΝ Πλ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ
 
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ