ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους δήμους, απέναντι στην κατάπτυστη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μη παράταση των συμβάσεων. Στηρίζουμε τους συναδέλφους συμβασιούχους στο δίκαιο αίτημά τους για επιστροφή όλων των δεδουλευμένων.  Με τις αποφάσεις αυτές, η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους και τους ζητάει από πάνω και τα ρέστα…

Η ύπαρξη και η γιγάντωση  των ελαστικών σχέσεων εργασίας δεν είναι έργο αυτής της κυβέρνησης μόνο, ούτε αφορά μόνο τον Δημόσιο τομέα. Είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στα πλαίσια και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε., ήταν πάγιο αίτημα των μονοπωλίων και στον ιδιωτικό τομέα. Η εργασιακή ανασφάλεια, οι συμβάσεις μήνα – μήνα , οι συμβάσεις έργου ισχύουν και πληθαίνουν σε όλους τους κλάδους, συνδέονται με τις αξιολογήσεις και μέσα στον κλάδο μας, στις Τράπεζες και στις εταιρείες, κι έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των όρων διαβίωσης των εργαζομένων.

Το Σωματείο μας παλεύει και έχει ως πάγιο αίτημά του την μόνιμη και σταθερή δουλειά, με συμβάσεις και μισθό  που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Κλάδου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους Δήμους, να παλέψουμε μαζί για την κάλυψη όλων των κενών σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο  και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στο Σωματείο μας, να γιγαντωθεί η αντίδραση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, να αναγεννηθεί το εργατικό- λαϊκό κίνημα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες συνθήκες ζωής και δουλειάς που μας αναλογούν.

TO ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ