ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό και η ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που δημιούργησε, έφερε στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά την εγκληματική δράση των εφοπλιστών μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εφοπλιστές που και μέσω κρίσης ενισχυθήκαν με νέες φοροαπαλλαγές και μέτρα στήριξης τους, αποδεικνύουν πως μπροστά στην κερδοφορία τους δεν υπολογίζουν κανόνες ασφάλειας για τα πλοία και τους εργαζόμενους σε αυτά. Δεν ενδιαφέρονται για τη προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών που συνδέεται με τη ζωή όλων των εργαζομένων. Η «αδυναμία του κρατικού μηχανισμού» να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστροφές απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η «ανάπτυξή» τους δεν συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος της υγείας και της ζωής των εργαζομένων .

 Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εγκληματική δράση των εφοπλιστών και των κυβερνήσεών τους απέναντι στο δικαίωμα του λαού για καθαρές θάλασσες και περιβάλλον.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των συνδικάτων Αθήνας και Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30 μμ στην πλατεία Κανάρη ( Πασαλιμάνι ) στον Πειραιά.

Η προσυγκέντρωση του σωματείου μας θα γίνει στις 6μμ στην πλατεία Καραϊσκάκη (απέναντι από ΗΣΑΠ Πειραιά).

 
Το ΔΣ