ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μαζική κινητοποίηση του συνδικάτου μας την Τρίτη 28.11 έξω από το Υπουργείο εργασίας, η ανταπόκριση εργαζομένων από τράπεζες, εισπρακτικές, δικηγορικά γραφεία στο κάλεσμά μας, καθώς και η προετοιμασία αυτής της κινητοποίησης, μας γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχεια των αγώνων μας.
Κλιμακώνουμε την πάλη με την απεργιακή κινητοποίηση
στις 14/12 και ώρα 10:30 στην Ομόνοια.

Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ για:

           Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Κανείς εργαζόμενος κάτω από τα 751€.

           Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

           Ενιαία Κλαδική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις.

           Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της λαϊκής περιουσίας. Κάτω τα χέρια από τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας.

           Προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στην ελεύθερη και δημοκρατική συνδικαλιστική δράση. Για να κατοχυρώσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα, τη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων μας, το δικαίωμα μας στον απεργιακό αγώνα.

Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ ενάντια:

           Στην εντατικοποίηση της εργασίας και τις απλήρωτες υπερωρίες.

           Στον εκβιασμό της εθελούσιας απόλυσης που συνεχίζει και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Ο τρόπος που δουλέψαμε για την επιτυχία της κινητοποίησης, οι εκατοντάδες συζητήσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, οι συσκέψεις των σωματειακών επιτροπών, το μάζεμα των υπογραφών σε καταστήματα των τραπεζών, και κυρίως οι Γενικές συνελεύσεις των καταστημάτων, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το συνδικάτο μας. Οι αντιδράσεις των εργοδοτών σε αυτές τις πρωτοβουλίες μας, δεν μας πτοούν. Αντίθετα, αποδεικνύουν ότι αυτός ο τρόπος συσπείρωσης των εργαζομένων, συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων μέσα στους χώρους δουλειάς, είναι και ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Με αυτές τις μορφές οργάνωσης του αγώνα μας θα προχωρήσουμε! Σε κόντρα με τα όσα επιφυλάσσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την εργασία μας και τις ζωές των οικογενειών μας με ορίζοντα το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε και ο γγ του Υπουργείου στη συνάντηση με το συνδικάτο μας ότι δήθεν αντιπαλεύουν την εργοδοτική τρομοκρατία και φέρνουν την «δίκαιη ανάπτυξη», οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες βιώνουμε καθημερινά τη δική μας πραγματικότητα. Καταγγέλλουμε την κατάφωρη και συνεχή παραβίαση του ωραρίου σε ολόκληρο τον κλάδο, τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, την παραβίαση των Κανονισμών Εργασίας, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Σε πολλές περιπτώσεις παρά τις καταγγελίες που γίνονται από το σωματείο μας, δε διενεργούνται έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου και ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ως δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού. Καταστήσαμε σαφές ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την κυβερνητική πολιτική που στην ουσία βάζει πλάτη να βγάζουν οι τραπεζίτες περισσότερα κέρδη από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ηγεσία της ΟΤΟΕ και των σωματείων των Τραπεζών κάνουν τα πάντα για να επικρατήσει σιγή ιχθύος στον κλάδο. Στη σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες για την προετοιμασία της απεργίας στις 14/12, ο αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ απροκάλυπτα ισχυρίστηκε ότι: «ο κλάδος δεν θα έχει καλή συμμετοχή στην απεργία…. ενώ η ΟΤΟΕ είναι πρώτη στους αγώνες (!)».. Απόδειξη της στάσης των εργατοπατέρων της ΟΤΟΕ και των επιχειρησιακών σωματείων είναι ότι στις κινητοποιήσεις για το ωράριο δεν έκαναν απολύτως τίποτα, βάζοντας πλάτη για να περάσει η αντεργατική πολιτική των τραπεζιτών.

Κάνουν πως δε βλέπουν ότι αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς στις Τράπεζες ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων “νέου τύπου” εκτός κλαδικής σύμβασης με συνθήκες γαλέρας, ενώ με τις εθελούσιες-απολύσεις για τις οποίες περηφανεύονται κιόλας, διαρκώς μειώνεται ο αριθμός των εργαζόμενων που καλύπτονται από την κλαδική ΣΣΕ και αυτοί που μένουν πίσω στενάζουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα σας καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 14/12. Να συμπορευθείτε με το ταξικό κίνημα, να πυκνώσετε τις γραμμές του κλαδικού μας σωματείου.

Να δώσουμε μαζικό, μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια  στις 10.30 πμ. Η προσυγκέντρωση του συνδικάτου μας θα είναι 10:00πμ στην Κάνιγγος.

Το ΔΣ