Παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας


Παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και το Κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού. Κατήγγειλαν την αυθαίρετη και εκβιαστική απόφασή της ΕΤΕ να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ), καταργώντας στην πράξη τις επικουρικές συντάξεις 16.000 συνταξιούχων της Τράπεζας.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Κατάγγειλαν ακόμη την κυβέρνηση, που με την πολιτική των μνημονιακών μέτρων αφήνει όλα τα περιθώρια στην εργοδοσία να επιβάλλει τέτοιες επιλογές.
Αντιπροσωπεία των δύο σωματείων είχε συνάντηση με το διευθυντή προσωπικού της ΕΤΕ και έθεσε τα αιτήματα για την άμεση καταβολή των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων της Τράπεζας προς τον ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να συνεχιστεί η παροχή των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους.
Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση της ΕΤΕ, δεν πρόκειται να συνεχίσει τη χρηματοδότηση και επανέλαβε τη θέση της ΕΤΕ για ένταξη των ασφαλισμένων του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ και στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου. Στο θέμα του κουρέματος των δανείων συνταξιούχων δανειοληπτών της ΕΤΕ, που πλέον θα αδυνατούν να τα πληρώσουν ή του μηδενισμού των τόκων και πάλι επέδειξε την ίδια ανελαστική στάση.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δήλωσαν την απόφασή τους να μην υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις, να μην αποδεχτούν τετελεσμένα ούτε εκβιαστικές μεθοδεύσεις. Θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη δράση τους ενάντια στην πολιτική αυτή.