ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, στις τράπεζες και τις εταιρείες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  στις 9 Νοέμβριου στις 18:30 στο Σύνταγμα. Οι σωματειακές επιτροπές, το νεοσύστατο επιχειρησιακό σωματείο στη First Data, το σωματείο στην εταιρεία Mellon να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση αυτής της μάχης κόντρα στα σχέδια Κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας επιβεβαιώνει ότι οι εργοδότες και οι τραπεζίτες γίνονται αδίστακτοι μπροστά στη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα τους :

           εντατικοποίηση της δουλειάς. Λιγότεροι εργαζόμενοι καλούμαστε να βγάλουμε δουλειά περισσοτέρων εργαζομένων

           απλήρωτη εργασία. Σε καταστήματα και υπηρεσίες υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται καθημερινά 2-3 ώρες πέραν του ωραρίου μας και δεν πληρώνονται για αυτές.

           τρομοκρατία από τους εργοδότες, για το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις μας και αν θα έχουμε την επόμενη μέρα δουλειά.

           αφόρητη πίεση για επίτευξη άπιαστων στόχων, με απειλητικά και προσβλητικά email και άσχημες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογίες  ΕΕ- ΔΝΤ ετοιμάζουν επίθεση σε ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει , φέρνουν νέο συνδικαλιστικό νόμο με σκοπό να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και να αυξήσουν την κερδοφορία τους ,απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ετοιμάζονται να κόψουν ξανά συντάξεις και μισθούς.

Τώρα πρέπει να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οργανωμένοι στο σωματείο μας , το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού , μαζί με τους εργαζόμενους  των υπολοίπων κλάδων μπορούμε όχι μόνο να σταματήσουμε τα μέτρα που έρχονται αλλά και να ανοίξουμε το δρόμο για την επανάκτηση των απωλειών μας .

Παίρνουμε όλοι μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοεμβρίου στις 18.30 στο Σύνταγμα .

(Η προσυγκέντρωση του σωματείου θα γίνει στις 18:00 στη πλατεία Κάνιγγος .)
 
ΤΟ ΔΣ