ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως την ημέρα που επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου μας μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας το κατάστημα της Eurobank στο Μοσχάτο, που η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας έχει γίνει καθημερινότητα, το κατάστημα είχε αδειάσει νωρίτερα από ότι γίνεται τις υπόλοιπες μέρες !!!

Καταγγέλλουμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας που κάνουν πλάτες στους τραπεζίτες για να καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ακόμα και τα όποια πρόστιμα που κατά καιρούς επιβάλλονται στους τραπεζίτες (πχ για την καταστρατήγηση του ωραρίου) είναι «για τα μάτια του κόσμου» καθώς αποτελούν ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίζουν από την απλήρωτη υπερωριακή εργασία μας.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα ζητήματα αυτά αλλά κυρίως να ενημερώνει και να οργανώνει τους εργαζόμενους στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι πλέον ξέρουν ότι δεν έχουν άλλο αποκούμπι πέρα από το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και τη δική τους οργανωμένη δράση για να μπει τέλος στην επίθεση των τραπεζιτών στα δικαιώματα μας .

Το ΔΣ