ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 8/6/2018 ενημερωθήκαμε από μέλη του Σωματείου μας ότι ποσοστό της εταιρίας PDServices (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) μεταβιβάστηκε στην εταιρία ICAP και μαζί με αυτό μεταβιβάστηκε και το προσωπικό. Στην προσπάθειά μας να ορίσουμε συνάντηση με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς, η εργοδοσία δεν ανταποκρίθηκε!
Είναι ξεκάθαρο ότι  η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης προσπάθειας της Τράπεζας Πειραιώς να απαλλαγεί από προσωπικό (απόσχιση κλάδου φυλάκων-καθαριστριών) που δε θα σταματήσει εδώ.

Το Κλαδικό Σωματείο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της PDServices, οι οποίοι αν και εργάζονται  εδώ και πολλά χρόνια στις Κεντρικές Διευθύνσεις και τα Καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς δε θεωρούνται τραπεζοϋπάλληλοι, με τις πλάτες μάλιστα  των 6 σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα που δεν τους δέχονται ως μέλη.

Στη σημερινή συνέλευση-συγκέντρωση του κτιρίου της Μεσογείων οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσφύγουν με το σωματείο ζητώντας τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας για την παραβίαση εκ μέρους της Τράπεζας των όσων προβλέπονται από το ΠΔ 178/2002 (μεταβίβαση επιχείρησης και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων) στην οποία θα συμμετέχουν το σωματείο μας, το Υπουργείο και η Διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς, με αίτημα της έναρξη διαβούλευσης και την υπογραφή πρακτικού συμφωνίας ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τίποτα από τα δικαιώματά του.

Πάγιο αίτημα του σωματείου μας παραμένει η πρόσληψη από τις Τράπεζες ως τραπεζουπαλλήλων,  όλων των εργαζόμενων που προσφέρουν την εργασία τους σε αυτές, όμως μέχρι τότε οι Τραπεζίτες θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε απόπειρα παραβίασης κεκτημένων δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζόμενων σε αυτές.

Το ΔΣ