ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ


Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Μέλλον ενάντια στις απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες. Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων και του επιχειρησιακού σωματείου τους που έγκαιρα απάντησαν στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας αρχικά με μαζική συγκέντρωση έξω από την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έχουν γίνει. Κάτω από πίεση η εργοδοσία ανταποκρίθηκε και στη συνάντηση που ζητούσε το σωματείο εδώ και μια βδομάδα.

Οι ίδιες οι εξελίξεις και το αποτέλεσμα της συνάντησης οδήγησαν τους εργαζόμενους να πάρουν την απόφαση μέσα από την μαζική τους Γενική Συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 20 Ιουλίου να προχωρήσουν σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Δευτέρα 23 Ιουλίου από τις 9 ως τις 11 το πρωί, δίνοντας την απάντησή τους στις προκλητικές δηλώσεις της εργοδοσίας ότι δεν προχωρήσει σε άλλες απολύσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου!!! Ζητούν επίσης να απορροφηθούν οι συνάδελφοι σε άλλες εταιρείες του Ομίλου με τους ίδιους όρους και όχι με νέα πρόσληψη και μηνιαίες συμβάσεις χάνοντας μια σειρά δικαιώματα, όπως προτείνει η εργοδοσία. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν την εντατικοποίηση της εργασίας που πολλές φορές συνοδεύεται ακόμα και με  εκβιασμούς και απειλές για απόλυση από προϊσταμένους πατώντας πάνω στην ανασφάλεια και στη αγωνία των εργαζομένων.

Το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους της Μέλλον να υλοποιήσουν την απόφαση της Συνέλευσης τους με επιτυχία, να δώσουν όλοι  δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση κάτω από την εταιρεία και οι ίδιοι να αποφασίσουν τη συνέχεια της δράσης  τους.



 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ