ΤΟ “ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΗΘΟΣ” ΤΗΣ ALPHABANK ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΜΕΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 Οι μεθοδεύσεις της ALPHABANK προκειμένου να ξεφορτωθεί εργαζόμενούς της μέσω της επικαλούμενης «εθελούσιας εξόδου ξεπέρασε κάθε όριο!

\Με κατάπληξη και οργή το Σωματείο μας πληροφορήθηκε ότι ο συνάδελφος μας Θεόδωρος Καρτσιβάνης, που εργάζεται στο κτίριο της Λ. Αθηνών στην Διεύθυνση Υποστηρίξεως Πιστοδοτήσεων, παραπλανήθηκε και κυριολεκτικά σύρθηκε στην «εθελούσια» έξοδο, δηλαδή στην απόλυσή του!

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσελήφθη στην Τράπεζα το 1992 με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όντας σε κατάσταση αδυναμίας (νοητική στέρηση) και μη δυνάμενος να αντιληφθεί το περιεχόμενο της αίτησης που του παρουσιάστηκε, την υπέγραψε. Είναι φανερό ότι η Τράπεζα όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή του, όχι μόνο δεν υπολόγισε την κρισιμότητα της κατάστασής του, αλλά πολύ περισσότερο κινήθηκε εσκεμμένα προκείμενου ο συνάδελφος και η οικογένειά του να μη βρουν χρόνο να κινητοποιηθούν εναντίον της υπογραφής του.

Αυτό το τρομοκρατικό πρόσωπο της εργοδοσίας που μοναδικό στόχο έχει την κερδοφορία και που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, δεν κατάφερε ωστόσο να τσακίσει το ήθος και την αλληλεγγύη των συναδέλφων που εργάζονται μαζί με τον σ. Θεόδωρο. Άμεσα κινήθηκαν σε διαδικασίες προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια απάνθρωπη εξέλιξη.

Την ανησυχία και την αγανάκτηση των συναδέλφων και της οικογένειας του Θεόδωρου Καρτσιβάνη ενστερνίστηκε από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας, το οποίο κινήθηκε άμεσα σε διαδικασία συνάντησης με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της ALPHABANK μέσω επιστολής που καταγγέλλει το συγκεκριμένο συμβάν και που την κοινοποιούμε στο Υπουργείο Εργασίας.

Απαιτούμε:

           τη δικαίωση του συναδέλφου. Να αποτραπεί η συμμέτοχη του στο πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου.

           τον έλεγχο της διαφάνειας της συγκεκριμένης διαδικασίας αλλά και παρόμοιων περιστατικών από τη ΔΑΔ.

           Να δοθεί τέλος σε κάθε εκβιασμό των συναδέλφων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».

 Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία της alphabank καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές και μεθόδους. Πρόσφατα η τράπεζα μετακίνησε εργαζόμενο ΑΜΕΑ μακριά από τον τόπο κατοικίας του ώστε να εκβιάσει την παραίτησή του στη Θεσσαλονίκη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όλοι στη συνάντηση του σωματείου μας με τη ΔΑΔ  για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάδελφό μας.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Η εργοδοσία έχοντας συνοδοιπόρους της την αντεργατική πολιτική της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό έχει την αυταπάτη ότι θα κερδίσει και τη σιωπή μας.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας τρομοκρατούν τέτοιες ενέργειες και πρακτικές. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματικό στήριγμά τους το Κλαδικό Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό που πρωτοστατεί στην πάλη για κάθε τίμιο αίτημα των εργαζομένων όλου του κλάδου.

Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά σχέδιά τους!

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο