ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝ


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία καλούνται να πληρώσουν με το χειρότερο τρόπο τα "προβλήματα" της εταιρείας. Παλιότερα με μειώσεις μισθών, ξανά με μαζικές απολύσεις, με κλείσιμο της εταιρείας στην περίοδο των capitalcontrol κ.ά.

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική εργοδοτών, τραπεζιτών και μεγάλου κεφαλαίου που εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διασφαλίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους πατώντας πάνω στα λίγα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτό θέλουν εργαζόμενους αναλώσιμους του ενός μήνα, αν γινόταν και της μιας ημέρας, φθηνούς, των 500 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους της "Μέλλον" να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στις απολύσεις. Κανείς να μην δεχτεί την απόλυσή του, να έρθει σε επαφή με το Σωματείο του. Να ενώσουν τη δύναμή τους και οργανωμένα να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, συλλογική σύμβαση για όλους με αυξήσεις στους μισθούς. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία που τόσα χρόνια βγάζει κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων και όταν "δεν τους έχει ανάγκη" τους πετάει στο δρόμο.

Το κλαδικό μας Σωματείο στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων και από κοινού με το επιχειρησιακό Σωματείο θα διεκδικήσει με παρέμβαση στην εργοδοσία και με κάθε άλλο μέσο να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έχουν γίνει