ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το κλαδικό συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί, πρώτα και κύρια στις οικογένειες που θρηνούν θύματα ή έχουν ανθρώπους τους στο νοσοκομείο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους. Να δείξουμε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί.
Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλά για βιβλικές καταστροφές, για ασύμμετρες απειλές και ακραίες καιρικές συνθήκες, οι συνάνθρωποί μας στην Ανατολική και Δυτική Αττική χάνουν οικεία συγγενικά πρόσωπα και περιουσίες. Αποτελεί τουλάχιστον ειρωνεία προς αυτούς τους ανθρώπους η κυνικότητα της πολιτείας!
Τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που δεν έχουν παρθεί, οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στην πυροσβεστική και συνολικά η ανεπάρκεια υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι συνειδητή πολιτική επιλογή τόσο αυτής της κυβέρνηση όσο και των προηγούμενων. Είναι η πολιτική που εξαγγέλλει την ανάπτυξη χαρίζοντας τα πάντα στα μονοπώλια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ανάπτυξη που η βάση της είναι η καταστροφή των ζωών μας. Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας βρισκόμαστε στο έλεος φυσικών ή μη φυσικών καταστροφών. Όταν βρέχει πνιγόμαστε, με τη ζέστη καιγόμαστε, με ένα σεισμό πλακωνόμαστε από τα σπίτια μας ή τις επιχειρήσεις που δουλεύουμε.. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους που είχαν το θράσος να παρουσιάζουν στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία λίγους μήνες πριν με τα συνέδριά τους!
Το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα. Καλούμε τα μέλη μας να απευθυνθούν άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται  στήριξη.
Απαιτούμε:

·         Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, με άμεση οικονομική ενίσχυση

·         Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και μέτρα που θα εμποδίσουν να έρθει η “ανάπτυξη” στις καμένες εκτάσεις από τις μεγαλοεπιχειρήσεις, τους μεγαλοξενοδόχους.

·         Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.

·         Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας, με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.

·         Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.

·         Πάγωμα των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης ή πλειστηριασμών.

·         Για τα τραπεζικά δάνεια: Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια και εξοχική κατοικία.

·         Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.

·         Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
Οργανώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί:
Λίστα για συγκέντρωση υλικών – Καθημερινά 5-7μμ στα γραφεία του κλαδικού σωματείου (πλ Μητροπόλεως 10, πίσω από την Μητρόπολη)
  1. Εμφιαλωμένα νερά
  2. Παιδικές τροφές, πάνες, μωρομάντηλα, ελαφρύ βρεφικό και παιδικό ρουχισμό
  3. Είδη διατροφής που δεν χρειάζονται μαγείρεμα όπως ξηρά τροφή, κονσέρβες, φρυγανιές κτλ.
  4. Φαρμακευτικό υλικό και φάρμακα που έχουν να κάνουν με περιποίηση τραυμάτων και εγκαυμάτων (γάζες, αντισηπτικά, αλοιφές κτλ.)

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ