Συγκέντρωση των εργαζομένων της «PDS» έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς


Με το σύνθημα «Ίση αμοιβή για ίση εργασία» οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «PD Services», έχοντας στο πλευρό τους το Κλαδικό Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 17 Ιούλη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα, οδός Αμερικής 4.

Ζήτησαν έγγραφη διαβεβαίωση από τον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ότι δεν θα χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό δικαίωμα εξαιτίας της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας «PDS», διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά και ένταξη στον Οργανισμό της τράπεζας Πειραιώς με συγκροτημένα δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι από τη συγκέντρωση έστειλαν κάλεσμα το Κλαδικό Σωματείο στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και η προσωρινή διοίκησή του υπό σύσταση Σωματείου εργαζομένων «PDS», στα 6 Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα Πειραιώς για κοινό αγώνα μπροστά και στη διεκδίκηση της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Επίσης καλούν τα Σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου και κατάργηση των υπερωριών. 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων της «PDS» είναι τη Δευτέρα 23 Ιούλη με νέα στάση εργασίας (από τη 1 μ.μ. ως τις 5 μ.μ.) και κινητοποίηση στη 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση.