Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση συναδέλφου μας ΑμΕΑ



21/8/2018

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑμΕΑ
-------------------
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23.8.18 ΚΑΙ ΩΡΑ 11πμ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΑμΕΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τα σχέδια των αναδιαρθρώσεων των τραπεζών έχουν αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων τους, αλλά και των λαϊκών νοικοκυριών που για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, έχουν φορτωθεί υπέρογκα δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρώσουν, δεδομένων των μειωμένων μισθών, των χαρατσιών και της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης και των προηγούμενων.
Είναι αυτά τα σχέδια που επιτάσσουν κλείσιμο καταστημάτων των τραπεζών, μειώσεις των μισθών μας, εντατικοποίηση της δουλειάς με εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις του προσωπικού με «εθελούσια» προγράμματα εξόδων που κάθε άλλο παρά «εθελούσια» είναι.
Το πρόσφατο παράδειγμα της ALPHA BANK που έφτασε στο σημείο να εκμεταλλευτεί την αναπηρία συναδέλφου για να αποσπάσει την υπογραφή του σε τέτοιο πρόγραμμα απόλυσης, δεν είναι το μοναδικό. Οι τράπεζες, με πρόσφατα παραδείγματα τις ALPHA BANK και ΕΘΝΙΚΗ, εξωθούν σε «εθελούσια» απόλυση συναδέλφους ΑμΕΑ, προκειμένου να γλιτώσουν από τα «βαρίδια» και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Στην ALPHA BANK είναι δεκάδες οι περιπτώσεις των συναδέλφων ΑμΕΑ τους οποίους καλεί η Διοίκηση (ΔΑΔ) προκειμένου να τους κατευθύνει σε υπογραφή της «εθελούσιας» και όταν αυτοί δεν δέχονται τους μετακινεί δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους, τους τρομοκρατεί, τους αφήνει χωρίς αντικείμενο εργασίας προκειμένου να τους εξωθήσει σε παραίτηση.
Αντίστοιχα η ΕΘΝΙΚΗ, όπου μέσα στις καλοκαιρινές άδειες, αποφάσισε την μαζική μετακίνηση συναδέλφων ΑμΕΑ από τα καταστήματα σε μια υπερδιεύθυνση στη Λ. Συγγρού, χωρίς να τους ρωτήσει ή να τους προειδοποιήσει, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η μετακίνησή τους στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους. Γκετοποιεί τους συναδέλφους ΑμΕΑ και κατά τ’ άλλα κορδώνεται για την «κοινωνικό» της πρόσωπο.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Αφήνει στο απυρόβλητο το τραπεζικό κεφάλαιο να ματώνει τα λαϊκά εισοδήματα, κάνει τα στραβά μάτια στην παραβίαση του ωραρίου μας (κι ας κομπάζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για κάποια πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε Τράπεζες. Μπροστά στα κέρδη των τραπεζών από τις απλήρωτες υπερωρίες μας αυτά είναι ψίχουλα!). Τώρα, στην περίπτωση των ΑμΕΑ, η Κυβέρνηση κωφεύει. Είναι για γέλια και για κλάματα η ημερομηνία διεξαγωγής της εργατικής διαφοράς στο ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση), 15 μέρες ΜΕΤΑ την απόλυση του συναδέλφου που προσέφυγε για να ανακληθεί η υπογραφή του!
Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων ΑμΕΑ. Με ανακοινώσεις, με παρέμβαση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού της ALPHA BANΚ, με κοινοποίηση της επιστολής μας στο Υπουργείο Εργασίας, προσφυγή στο ΣΕΠΕ, αλλά και με την ενημέρωση σε όλους τους συναδέλφους για τους σχεδιασμούς των τραπεζών, διεκδικούμε να παρθεί πίσω η απάνθρωπη απόφαση της τράπεζας.
Στο πλευρό των συναδέλφων βρέθηκαν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ) καθώς και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ. Στη συγκέντρωση την Πέμπτη 23.8 από κοινού θα βρισκόμαστε εκεί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους συναδέλφους χτυπιούνται σήμερα από την πολιτική των εργοδοτών μας. Να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά τους σχέδια!

Απαιτούμε:

  • τη δικαίωση του συναδέλφου μας ΑμΕΑ και να μην απολυθεί. 
  • Να δοθεί τέλος σε κάθε εκβιασμό των τραπεζών για συμμετοχή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου». 
  • Να πάρει πίσω η ΕΘΝΙΚΗ την απόφαση για μαζική μετακίνηση όλων των ΑμΕΑ στην Υπερδιεύθυνση 038.

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 23.8.18 και ώρα 11πμ
στη Διοίκηση της ALPHA BANK (Σταδίου 40)
για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!


Το Διοικητικό Συμβούλιο