Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS

Δεν πέρασε πολύς καιρός που λέγαμε – με αφορμή την "εθνική εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών" – ότι η κανονικότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, για εμάς σημαίνει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενη εργασία, εντατικοποίηση της εργασίας και αυστηρός έλεγχος, απολύσεις συναδέλφων και μη ανανεώσεις συμβάσεων.
 
 
Δεν πρόλαβε να περάσει πολύς καιρός λοιπόν και η κατρακύλα του χρηματιστηρίου και συγκεκριμένα του τραπεζικού τομέα αποδεικνύει ότι η "έξοδος από τα μνημόνια" και η "επιστροφή στην κανονικότητα" δεν ήταν παρά μια φούσκα.
 
Επιπλέον, οι απώλειες της τράπεζας Πειραιώς στο χρηματιστήριο προμηνύουν την παραπέρα ενίσχυση της εντατικοποίησης για εμάς. Προμηνύουν νέες απολύσεις όσων δεν πιάνουν τους στόχους, νέες πιέσεις για περισσότερες κλήσεις, για μικρότερους χρόνους. ΤΙ κι αν χάρη σε μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν "η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα" όπως διαφήμιζε; Εμείς θα κληθούμε για ακόμη μια φορά να πληρώσουμε το μάρμαρο.
 
Συνάδελφοι, η πείρα που βγήκε από τη γενική συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού την περασμένη Πέμπτη 18 Οκτώβρη είναι σημαντική. Η Σωματειακή Επιτροπή του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού στην PDS χαιρετίζει τους συναδέλφους μας που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Στη συζήτηση που έγινε μπήκε το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συζητήθηκε η οργάνωση της μάχης για την επιτυχία της απεργίας στις 14 του Νοέμβρη αλλά και κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 1/11 στις 17:00.
 
Η Σωματειακή Επιτροπή PDS βάζει ως βασικό αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στην PDS που θα κατοχυρώνει όλα τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα 

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό.
  • ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε 2 ώρες εργασίας.
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ δουλειά για όλους. Έξω τα δουλεμπορικά από την PDS.
 
Πραγματοποιούμε γενικές συνελεύσεις:
  • στο ισόγειο της Σαλαμίνος την Τρίτη 30 Οκτώβρη στις 16:00
  • στον 8ο όροφο στη Γαμβέτα την Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 16:00
 
Συζητάμε το σχέδιο επιχειρησιακής ΣΣΕ
 
Αποφασίζουμε για την συμμετοχή μας:
  • στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 1 Νοέμβρη στις 17:00
  • στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 14 Νοέμβρη
 
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ