Σωματειακή επιτροπή PDS: Για τις μετακινήσεις από το τμήμα Merchant στις Κάρτες


Για τις μετακινήσεις από το τμήμα Merchant στις Κάρτες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χθες ανακοινώθηκε στους agents του Merchant Support ότι λόγω μειωμένης κίνησης στις γραμμές θα μετακινηθούν μερικοί στο τμήμα των καρτών. Η ερώτηση είναι γιατί δεν έγινε το ίδιο με τους τρεις συναδέλφους που απολύθηκαν όταν έληξε η σύμβασή τους το Σεπτέμβρη και δεν τους ανανέωσαν με το πρόσχημα ότι "δεν υπάρχει δουλειά στο τμήμα". Τότε είχαμε διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις των συναδέλφων και είχαμε κάνει την αυτονόητη ερώτηση: γιατί δεν μεταφέρονται σε άλλο τμήμα που οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα!

Ίσως τώρα μας υπολογίζουν περισσότερο!!

Γιατί τους δείξαμε τις αγωνιστικές μας διαθέσεις και αποφασιστικότητα. Τρέμουν, και πολύ καλά κάνουν, να τολμήσουν να απολύσουν συναδέλφους ξανά, αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι «καζάνι που βράζουν», με τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν να χτυπήσουν με πρόσχημα τις μανάδες, τελικά όλους μας… Πάει πολύ, λοιπόν, τώρα να παρουσιάζεται η PDS λίγο-πολύ σαν ευεργέτης και να αφήνει να εννοηθεί ότι μας κάνει χάρη που δεν μας απολύει αλλά μας μεταφέρει σε άλλο τμήμα – το αυτονόητο δηλαδή.

Να που "μπορέσαν" τελικά να αλλάξουν τμήμα και αντικείμενο σε συναδέλφους… Αυτά που λέγαμε δηλαδή να που μπορούν να γίνουν... Το ζήτημα είναι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος, να μη «μασάμε» σε νομικίστικα τρικ της εργοδοσίας, και στο μοίρασμα της απογοήτευσης και της αναποτελεσματικότητας που προσπαθούν να πέτυχουν..

Κι εκεί που περιμέναμε να δούμε καμιά αύξηση με την «έξοδο» από τα μνημόνια, η «άσπρη μέρα» φαίνεται να απομακρύνεται ξανά..

Η PDS μας έχει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενους από τρίτες εταιρείες-δουλεμπορικά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Εκμεταλλεύεται όλους τους μνημονιακούς νόμους που έχει αφήσει άθικτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ διατυμπανίζει την έξοδο από τα μνημόνια και τον πρώτο προϋπολογισμό που δεν περιέχει μνημονιακά μέτρα λιτότητας! Αφού δεν έχει καταργηθεί ούτε ένα από τα υπάρχοντα μέτρα και οι προϋπολογισμοί πρέπει σύμφωνα με τους δανειστές να πετυχαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα για τα επόμενα 40 χρόνια!

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των νόμων που καταργούν τα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Αγωνιζόμαστε για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στην PDS που θα κατοχυρώνει όλα τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα.
 
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ