Δελτίο τύπου για την αύξηση του κατώτατου μισθού


Αθήνα,  29/01/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την καλοκαιρινή φιέστα του Υπουργείου Εργασίας για την «επεκτασιμότητα» των συμβάσεων στον κλάδο μας, που ακόμα οι χιλιάδες ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι του κλάδου μας περιμένουν να τη δουν, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο επανέρχεται προκλητικά στήνοντας νέο σόου υποκρισίας.

Με μια κακόγουστη προεκλογική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Βέβαια, ξέχασε να πει ότι θα απέχει πολύ από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ότι πολύ γρήγορα αυτή η αύξηση θα εξανεμιστεί με τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020 που έχει η ίδια κυβέρνηση νομοθετήσει.

Υλοποιώντας το νόμο Βρούτση η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να προσφέρει στους εργοδότες την πολυπόθητη για αυτούς σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς που θα τους εξασφαλίσει την αύξηση  των κερδών  τους.

Αποκρύπτουν ότι όπως με μια απόφαση αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός έτσι θα μπορεί και στο μέλλον με μια απόφαση να μειωθεί! Παράλληλα την ίδια στιγμή προσφέρει νέες επιδοτήσεις στους εργοδότες και νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.

Το Κλαδικό Σωματείο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, με την πρόταση του για τη νέα Κλαδική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου μας που διεκδικούν αυτή την περίοδο την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων (FISRT DATA, MELLON, PDSolutions, PDServices).

Για το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ένα είναι το σύνθημα :

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!