ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


26.2.19

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδας Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) που διέλυσαν το συνέδριο της ΟΙΥΕ το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Με αντιπροσώπους μαϊμούδες, αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί από σωματεία που οργίαζε η νοθεία και η εργοδοτική παρέμβαση προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την παρουσία ανθρώπων των εργοδοτών (διευθυντικά στελέχη κ.α) στα συνδικαλιστικά όργανα των εργατών. Δε δίστασαν να κουβαλήσουν «φουσκωτούς» και ανθρώπους της νύχτας προκειμένου να χτυπήσουν εργαζόμενους και να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους! Έφτασαν στο σημείο να απωθήσουν εκλεγμένους εργαζόμενους οι οποίοι απαιτούσαν να γίνει ένα συνέδριο που θα συζητούνταν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας έχουμε πείρα από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι πρόσφατη η περίπτωση του πρόεδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου (ο οποίος εκλέγεται από τον κλάδο μας) στο συνέδριο της ΟΤΟΕ, όπου έμεινε αξέχαστος ο χαιρετισμός του. Σε αυτό το συνέδριο, παρόλο που γίνονταν μόλις 5 μέρες πριν από την απεργία της 28ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρός της δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την απεργιακή κινητοποίηση! Απέδειξε περίτρανα πόσο πάσχισαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για την επιτυχία της…

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που και στον κλάδο μας στήνουν κάλπες για τις εκλογές των σωματείων στα γραφεία διευθυντών. Εκεί που οι εργαζόμενοι καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους μπροστά στα μάτια της εργοδοσίας! Είναι οι δυνάμεις και οι συνδικαλιστές αυτοί (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που τόσα χρόνια απολαμβάνουν προνόμια και «συνδικαλιστικά κίνητρα» λόγω της ιδιότητάς τους, με παχυλούς μισθούς και μόνο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αρνούνται να πάρουν! Σε αυτές τις δυνάμεις ανήκουν συνδικαλιστές που αν και πρόεδροι σε Ομοσπονδίες (βλ Ομοσπονδία Ασφαλιστικών εταιριών) είναι οι ίδιοι εργοδότες (ανήκουν σε ΔΣ συνεταιριστικών τραπεζών!)

Είναι αυτοί που αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία τη στιγμή που κυβέρνηση και εργοδότες χτύπαγαν το ιερότερο όπλο των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία. 

Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από τέτοια φαινόμενα και να μην επιτρέψουν σε εκπροσώπους των εργοδοτών να παρεισφρήσουν στα σωματεία των εργαζομένων. Να κάνουν δική τους υπόθεση την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος πετώντας έξω από τα σωματεία τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Μπροστά και στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι απαιτούμε:

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !