Ανακοίνωση για την απόσχιση της Eurobank Υπηρεσίες Ακινήτων


5.2.2019

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη Eurobank,
Η απόσχιση της υπηρεσίας ακινήτων αποτελεί τη συνέχεια της επίθεσης που ξεκίνησε με τους συναδέλφους στην καταμέτρηση. Όπως είχαμε προειδοποιήσει, αυτή η απόσχιση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Την ίδια μέθοδο ακολουθούν και άλλες τράπεζες, την ίδια επίθεση δέχονται σήμερα οι συνάδελφοί μας στην Τράπεζα Πειραιώς, την ίδια τακτική αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι φύλακες και καθαρίστριες στην Alpha Bank πριν έναν χρόνο. Για τους τραπεζίτες η μείωση του προσωπικού για την αύξηση των κερδών τους αποτελεί βασικό στόχο. Στόχος που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ΤΧΣ και υλοποιούν όλες οι τράπεζες ανεξαιρέτως.
Με την απειλή της συνεχούς μετακίνησης ή ακόμη περισσότερο της απόλυσης στο προσεχές μέλλον, η διοίκηση της Eurobank καλεί τους εργαζόμενους στην υπηρεσία ακινήτων να αποδεχθούν «εθελούσια» αποχώρηση, υπογράφοντας μάλιστα έγγραφο όπου αναγράφεται ρητά ότι οι ίδιοι το ζήτησαν. Αυτό αποτελεί μεγάλη προσβολή για τους εργαζόμενους, ειδικά από τη στιγμή που πολλές φορές τα στελέχη που μας προτείνουν να αποχωρήσουμε «εθελοντικά» επανέρχονται 3 και 4 φορές, κλιμακώνοντας σε κάθε μία από αυτές την πίεση.
Με τη νέα σύμβαση που θα υπογράψουν στην νέα εταιρία, οι συνάδελφοι καλούνται να αποδεχτούν άμεσα ότι:
  1. Η σύμβαση προβλέπει τη μη καταγγελία της μόνο για το χρονικό διάστημα 12 μηνών, αφήνοντας εντελώς αβέβαιο το τι θα συμβεί μετά.
  2. Η νέα εταιρεία έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τους συναδέλφους οπουδήποτε εντός Ελλάδας, ακόμη και εκτός Ελλάδας, στα πλαίσια πάντα της νομοθεσίας.
  3. Οι ώρες εργασίας αυξάνονται από 37 σε 40 εβδομαδιαίως.
  4. Η νέα εταιρεία έχει το δικαίωμα να δανείσει τον εργαζόμενο σε οποιαδήποτε εταιρεία είναι θυγατρική της ή απλώς μετέχει σε αυτήν, τώρα ή στο μέλλον.
Το Κλαδικό Σωματείο όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και στο Χρηματοπιστωτικό στην Αττική καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Eurobank να βάλουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
Οι ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΟΤΟΕ και επιχειρησιακά σωματεία που δρουν στη Eurobank είναι τεράστιες. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται κλαδικός αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Προειδοποιούμε ότι η εξέλιξη στην υπηρεσία των ακινήτων δείχνει το δρόμο και για άλλες υπηρεσίες της τράπεζας, όπως τη διαχείριση δανείων.
Απαιτούμε:
§  Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο απόσχισης κλάδου και μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη Διαχείριση των ακινήτων  σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα.
§  Να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον Όμιλο της Eurobank.
§  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου μας την Τετάρτη 20/2 και ώρα 5.30μμ στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη).


Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αγωνιστικά και να κλιμακώσουμε τη δράση μας.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ