ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διοικήσεων της ALPHABANK και της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ να παρεμποδίσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, δεν τα κατάφεραν! Οι συνάδελφοι στους χώρους αυτούς πήραν μέρος μαζικά στη διαδικασία, σπάζοντας στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία.

Καταγγέλλουμε την άρνηση της ALPHA BANK να παραχωρήσει άδεια εισόδου στην εφορευτική επιτροπή στο κτίριο της Λ.ΑΘΗΝΩΝ για να ψηφίσουν τα μέλη του σωματείου μας που εργάζονται στο χώρο αυτό, ενώ το ίδιο έκανε και η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο αίτημα μας για άδεια εισόδου στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου.

Η αντίδραση των Τραπεζών δεν μας εκπλήσσει! Προσπαθούν  να βάλουν εμπόδια στη δράση του σωματείου που χαλάει «τη σούπα» της εργασιακής ειρήνης και της σιγής νεκροταφείου, που θέλουν οι τραπεζίτες να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς! Έχουν βάλει στο στόχο το σωματείο μας γιατί:

-           ήταν αυτό που οργάνωσε πρόσφατα τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ όταν η τράπεζα προσπάθησε μέσω της απόσχισης κλάδου να μεταφέρει τους εργαζόμενους του RBU σε άλλη εταιρεία 

-           στην ALPHA BANK το σωματείο μας έχει καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας τη συστηματική παραβίαση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, τις απλήρωτες υπερωρίες, την απαράδεκτη απόλυση συναδέλφου ΑΜΕΑ μέσω της εθελούσιας, την κατάργηση κλάδων μέσω της αλλαγής του Κανονισμού.

Τεράστιες ευθύνες έχει η Κυβέρνηση που στην πρόσφατη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στην Τράπεζα Πειραιώς, απάντησε μέσω της υπουργού Εργασίας κ Αχτσιόγλου πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς με παρέμβαση του Υπουργείου η Τράπεζα δήθεν σταμάτησε  την προσπάθεια της αυτή.

Συνάδελφοι,

η μαζικοποίηση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού αποτελεί την απάντησή μας απέναντι στη προσπάθεια των τραπεζιτών να μας κάνουν να δεχτούμε τα αντεργατικά σχέδιά τους!

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ !

Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά με μαζική συμμετοχή στις κάλπες:

           ΠΕΜΠΤΗ 7/3 από 11.00-13.00 στο κτίριο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Γέρακα (Γαργηττού 86 Γέρακας)

           ΠΕΜΠΤΗ 7/3 από 12.00-15.00 στο κτίριο Δ της FIRST DATA στον Άγιο Στέφανο

           ΠΕΜΠΤΗ 7/3 από 16.00-20.00 στα γραφεία του σωματείου (πλ.Μητροπόλεως 10)

           ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 από 16.00-20.00 στα γραφεία του σωματείου (πλ.Μητροπόλεως 10)