Γενική συνέλευση στις 29/1 και απεργία για τον αντισφαλιστικό νόμο

Ιανουάριος 2020

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συναδέλφισα, συνάδελφε στις τράπεζες και στις εταιρείες του κλάδου,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ!Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18:00, ΑΙΘ. ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(Αγ. Φιλοθέης 5β-Πλ. Μητροπόλεως)

Είμαστε σε ετοιμότητα, προετοιμάζουμε την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, όταν η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρει στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Αυτό αποφάσισε το ΔΣ του Σωματείου μας στη πρόσφατη συνεδρίασή του. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Κλιμακώνουμε τη πάλη μας ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών για αποσχίσεις, απολύσεις και τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Μετά τη Πειραιώς σειρά έχει πάρει η Eurobank και έπεται συνέχεια. Στόχος τους είναι να ξεφορτωθούν τα «μη εξυπηρετούμενα δάνεια», μαζί και τους εργαζόμενους, να μειώσουν κατά 15 χιλιάδες ακόμα τον αριθμό των τραπεζοϋπαλλήλων, για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου.
Οι πρόσφατοι πολύμορφοι και μαζικοί αγώνες των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς και στις άλλες τράπεζες, οι αγώνες των εργαζομένων στη First Data και στη Mellon που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση, είναι παρακαταθήκη για όλο το κλάδο. Είναι το πρώτο δικό μας μήνυμα στη Κυβέρνηση, να μην τολμήσει να βάλει μέτρο και περιορισμούς στις διαδηλώσεις και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Συνάδελφοι,
Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη χώρα μας. Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, οι δηλώσεις στήριξης του Πρωθυπουργού στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, οι επιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τη χώρα μας. Με ευθύνη της τωρινής και των προηγούμενων Κυβερνήσεων ο λαός μας εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα σχέδια των «συμμάχων» που αιματοκυλούν λαούς όλα αυτά τα χρόνια για τα ενεργειακά , και όχι μόνο, συμφέροντα τους.

Οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους. Δεν χωρά καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση.
Με τη συμβολή όλων, να πραγματοποιήσουμε μια μαζική Γενική Συνέλευση, με πλούσια ζωντανή συζήτηση, να μεταφέρουμε τη πείρα μας, τα προβλήματα από τους χώρους δουλειάς, να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις. ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με επίκεντρο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το ΔΣ