ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                 
Άξιοι συνεχιστές του αντιασφαλιστικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμου Κατρούγκαλου) αναδεικνύεται η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της Βρούτσης που όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αλλαγές που φέρνουν στην Κοινωνική Ασφάλιση καταργούν τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Με το νέο νόμο λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση ουσιαστικά θωρακίζουν τον προηγούμενο νόμο και τον ολοκληρώνουν και έτσι πλέον μπορούμε να μιλάμε για νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλου- Βρούτση.
 
Όσο και αν η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο, οι αλλαγές που έρχονται θα αποτελειώσουν ότι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση που ξέραμε ανοίγοντας την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης και των «3 πυλώνων» στη λογική του συστήματος Πινοσέτ. Πιο συγκεκριμένα με το νέο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ τα όρια συνταξιοδότησης για άντρες και γυναίκες πάνε στα 67 χρόνια (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης!!!). Μπαίνει ουσιαστική ταφόπλακα στην 13η και 14η σύνταξη, ενώ πληρώνουμε 14 μήνες εισφορές, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Επιπλέον εφαρμόζονται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις ενώ η κρατική εγγύηση για την εθνική σύνταξη περιορίζεται στα 384 ευρώ.
 
Όμως το ζήτημα της Κοινωνικής ασφάλισης δεν περιορίζεται μόνο στα ποσά των συντάξεων και στα χρόνια εργασίας που χρειάζεται κάποιος να συμπληρώσει για να βγει στη σύνταξη. Κοινωνική ασφάλιση σημαίνει τα φάρμακα των αρρώστων, τα εμβόλια των παιδιών μας, η προστασία της μητρότητας, το δικαίωμα να μπορεί ένας ασθενής να πάει στο νοσοκομείο, τα δικαιώματα των Αμεα.
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Ειδικά στον κλάδο μας που κυριαρχούν πλέον οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι κ.α) και εργαζόμενοι δεν τολμούν να δηλώσουν ότι είναι άρρωστοι από τον κίνδυνο της απόλυσης ή ακόμα γυναίκες «στοχοποιούνται» όταν μείνουν έγκυες  είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το τι σημαίνουν όλες αυτές οι αλλαγές που έρχεται να συμπληρώσει η σημερινή Κυβέρνηση. Είναι ευκολονόητο πόσο «μακριά» πάει η σύνταξη για έναν εργαζόμενο που δουλεύει 6ωρος σε μια εισπρακτική εταιρεία. Ακόμα και για ένα τραπεζοϋπάλληλο που θα δουλεύει μέχρι τα 67 μπροστά σε ένα γκισέ ενός ταμείου και παίρνοντας στο τέλος μια σύνταξη-επίδομα φτώχειας που δε θα του καλύπτει ούτε τις βασικές του ανάγκες, την αγορά φαρμάκων…
 
Σε όλες αυτές τις εξελίξεις που έχουν κάνει τους τραπεζίτες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το ποιός θα ορμήσει πρώτος στο «συνταξιοδοτικό φιλέτο», η Κυβέρνηση έχει άξιο συμπαραστάτη τη διορισμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην απεργιακή απάντηση εκατοντάδων σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και  ότι το νομοσχέδιο έχει και θετικές πλευρές!
 
Συνάδελφοι στις 18 Φλεβάρη με το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού στα Προπύλαια στις 10.30 πμ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
 
  • Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων».
Όλοι στη μάχη της απεργίας!