ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΟΤΟΕ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στη σημερινή καθημερινή συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση για την πανδημία ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ και η εκπρόσωπος των τραπεζιτών επιτέθηκαν ανεξαιρέτως σε όσους βρέθηκαν στις ουρές των τραπεζών, μαζί και στους συνταξιούχους που στάθηκαν στην ουρά για να πάρουν τη σύνταξή τους. Μάλιστα, ο υφυπουργός της κυβέρνησης μίλησε για «ανεύθυνους πολίτες», αναπαράγοντας το γνωστό μοτίβο που θέλει την κυβέρνηση «να νίπτει τας χείρας» της για την εξάπλωση της πανδημίας και τα θύματα αυτής.

Όμως το τι θα γινόταν με τις συντάξεις, ειδικά με τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να μάθουν internet banking στα 70 και στα 80 τους χρόνια, ήταν γνωστό από καιρό. Μάλιστα το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής από τις 23 Μαρτίου και το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΟΤΟΕ από τις 26 Μαρτίου με ανακοινώσεις τους είχαν προβλέψει αυτή την κατάσταση.

Τα αυτονόητα μέτρα ατομικής προστασίας που αφορούν τον καθένα από εμάς -και πρέπει να τα τηρούμε- δεν μπορούν να κρύψουν την ευθύνη της κυβέρνησης και των τραπεζιτών που επέτρεψαν να γίνει αυτή η κατάσταση.

Γιατί δεν μπορούσαν τα ΕΛΤΑ να αναλάβουν να μοιράσουν τις συντάξεις αυτό το μήνα και όσο διαρκεί η πανδημία όπως παλιά; Για να μη χάσουν τα λεφτά οι τραπεζίτες; Για να εξασφαλίσουν οι τράπεζες μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων να γίνουν και οι πληρωμές στους λογαριασμούς του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, στις δόσεις των δανείων και άλλων υποχρεώσεων που κάνουν αυτόματα η πλειοψηφία των συνταξιούχων, όταν παίρνουν στα χέρια τους το πενιχρό τους εισόδημα και να εξασφαλιστούν οι ανάλογες προμήθειες των τραπεζών;

Την ίδια στιγμή στέλνουν το λαό στην ηλεκτρονική τραπεζική σε συνθήκες όπου το εισόδημα των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων «αιμορραγεί», για να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες για όλες τις απαραίτητες συναλλαγές (π.χ. πληρωμές τιμολογίων πρώην ΔΕΚΟ, μεταφορά άκρως αναγκαίων ποσών σε φοιτητές, στρατιώτες κοκ).

Εδώ και τώρα να καταργηθούν όλες οι προμήθειες που χαρατσώνουν το λαό μας.

Καμία ανοχή στην έλλειψη ευθύνης από την κυβέρνηση και τους Τραπεζίτες.

Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες μαζί με όλο το λαό θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και δε θα κάνουμε βήμα πίσω!

  τηλ επικοινωνίας: 6973419392 , 6949733543, 6932601673