ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

 

ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ 

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής στα πλαίσια του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τη φωνή μας, για να μην πληρώσουμε εμείς και αυτήν την κρίση.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, με όλους όσους έχουν κηρύξει την 28η Απριλίου ημέρα πανελλαδικής δράσης στους χώρους δουλειάς. Με όλους τους συναδέλφους μας από διάφορους χώρους που δεν το έβαλαν κάτω, που οργάνωσαν κινητοποιήσεις και πολλές ακόμη δράσεις μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Με όλους όσους δίνουν καθημερινά αγώνα για να μην κρυφτούν πίσω από την «ατομική ευθύνη» οι τεράστιες ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για την όλο και χειρότερη κατάσταση όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Στον κλάδο μας, οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες βρήκαν ευκαιρία να εφαρμόσουν μαζεμένα όλα τα μέτρα που σκόπευαν να φέρουν σιγά-σιγά τα επόμενα χρόνια. Το οπλοστάσιο που τους παρέχει η κυβέρνηση άλλωστε συνεχώς εμπλουτίζεται. Αναστολή συμβάσεων, τηλεργασία που συμβάλλει στο περαιτέρω «ξεχείλωμα» του ωραρίου εργασίας, παύση (προσωρινή υποτίθεται) των ούτως ή άλλως περιορισμένων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, αναστολή ΣΣΕ και ο κατάλογος είναι δυναμικός, καθώς εμπλουτίζεται συνέχεια.
Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη όμως να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή των σχεδίων τους. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα ακουστεί και φέτος δυνατά, θα είναι το έναυσμα για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη τη διεκδίκηση. Σήμερα, 134 ολόκληρα χρόνια μετά την 1η Μάη του 1886, υπάρχουν πολλοί χώροι και στον κλάδο μας, όπου θεωρείται «ταμπού» να φεύγει ο εργαζόμενος στην ώρα του, να τηρείται δηλαδή το 8ωρο που διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι πάνω από έναν αιώνα πριν.
Όλοι μαζί μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους, όπως το έχουμε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων σε πολλές εταιρείες του κλάδου με τη δράση του Κλαδικού μας Σωματείου αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα. Αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε και δυναμώνουμε!
Το Σωματείο μας συμμετέχει στη συμβολική Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του ΠΑΜΕ, με τα υπόλοιπα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες στο κέντρο της Αθήνας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!