Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ LEASING THΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Συνάδελφε στην Εθνική Leasing και Probank Leasing,

Μετά τους θριάμβους για τις εργασίες και τα κέρδη που βγήκαν πάνω στη δική μας πλάτη, αντί να μας δώσουν αυξήσεις μισθών και να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους εργασίας για όλους μας, μας μαθαίνουν να αρκούμαστε ο καθένας χωριστά σε διάφορα εργοδοτικά δωράκια π.χ. προπληρωμένες κάρτες, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αμφιβόλου αποδόσεως, προαγωγές για να εξαγοράσουν συνειδήσεις κ.ο.κ. Θεώρησαν, μάλιστα, ότι μας έκαναν την χάρη να παίρνουμε το μισθό μας όταν άλλοι κλάδοι βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής εργασιών, άρα θα ήταν αυτονόητο για εμάς να δουλεύουμε με δικό μας εξοπλισμό υπό καθεστώς τηλεργασίας κατά την περίοδο του εγκλεισμού. Είχαν απαίτηση να δουλεύουμε από το σπίτι μας με την ίδια αμείωτη ένταση και όταν και από αυτό δεν έμειναν ευχαριστημένοι, δεν το είχαν σε τίποτα να αξιώνουν να γυρίσουμε πίσω άρον-άρον, παρατώντας τα παιδιά μας στους πέντε δρόμους.

Για την εργοδοσία σειρά τώρα έχει η επόμενη μέρα, να πιαστεί δηλαδή ο στόχος εργασιών, να βγει η δουλειά και στην τελική αν δεν σου αρέσει έξω από την πόρτα και κοίτα να δεις τότε τι εργασιακή ζούγκλα σε περιμένει. Αυτό κοινώς σημαίνει ότι ή σκύβεις το κεφάλι και δουλεύεις με το δικό τους τέμπο ή μαύρο φίδι που σε έφαγε. Και όσους συναδέλφους θέλουν ουσιαστικά να τους ξεφορτωθούν και πηγαίνουν να τους ταΐσουν με το κερασάκι που λέγεται «εθελούσια», όταν αυτοί οι συνάδελφοι δυσκολεύονται να καταπιούν τέτοια σαπισμένα φρούτα, επιστρατεύεται η εντατικοποίηση, η απαξίωση, γιατί όχι και κρυφές απειλές για καταγγελία σύμβασης, δηλαδή απόλυση χωρίς «εθελούσια».

Δεν διστάζουν μάλιστα να κεντράρουν (Εκδικητικά? Δεν ξέρουν ότι το γινάτι βγάζει μάτι?) ακόμα και σε συναδέλφους που «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις», βάζοντας τους τεχνηέντως διάφορες «τρικλοποδιές». Ξέρουμε ότι πίσω από τέτοιες ύπουλες ενέργειες κρύβεται η προσπάθεια του κάθε εργοδότη να τρομοκρατήσει εμάς και τους εργαζόμενους. Μας θέλουν υποταγμένους, θέλουν τη συναίνεσή μας γιατί φοβούνται την οργανωμένη οργή μας. Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι το σωματείο μας ακόμα πιο πεισματικά θα παλεύει ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται, να οργανώνονται, να σηκώνουν ανάστημα και να περνάνε στην επίθεση.

Καταγγέλλουμε κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια για «εθελούσια» ή όποια άλλη βλαπτική μεταβολή στην εργασία μας.

Το σωματειο μας απαιτεί άμεσα συνάντηση με την διοίκηση των εταιρειών προκειμένου να μας δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Συνάδελφε στην Εθνική Leasing και Probank Leasing,

Σταμάτα να ανέχεσαι κάθε εργασιακή σου απαξίωση.

Μην δέχεσαι μοιρολατρικά την «εθελούσια» απόλυση σου, μη συναινείς σε καμιά βλαπτική μεταβολή στην εργασία σου, μην τους κάνεις την χάρη να σε πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Έλα σε επαφή με το κλαδικό σωματείο χρηματοπιστωτικού Αττικής (τηλ. επικ. 6973419392 - 6973558006). Να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στις πιέσεις της εργοδοσίας. Να παλέψουμε όλοι μαζί για μόνιμη και σταθερή εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα και με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.


Το ΔΣ