Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και των Επιχειρησιακών Σωματείων Εργαζομένων σε «Mellon» και «First Data»



ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/6 ΣΤΙΣ 6ΜΜ



Σε συνέχεια όλων των δράσεων που πήραν τα Σωματεία μας το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιώντας δεκάδες παρεμβάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας.

Έχοντας μπει στη νέα οικονομική κρίση η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία, Κράτος , τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες «ζεσταίνουν ήδη τις μηχανές τους» για να φορτώσουν τα βάρη της ξανά στις πλάτες των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση διατηρούνται και επεκτείνονται τα «έκτακτα» μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία με τραγικές συνέπειες στους μισθούς, στα ωράρια και στα υπόλοιπα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η τηλεργασία συνεχίζεται να εφαρμόζεται σχεδόν σε όλο τον κλάδο, η εντατικοποίηση αυξάνεται και στο σπίτι και στα καταστήματα των τραπεζών, ενώ παράλληλα οι τράπεζες δεν κάνουν βήμα πίσω από τα σχέδια τους για κλείσιμο καταστημάτων, για μείωση υπαλλήλων και μπαράζ εθελούσιων απολύσεων και αποσχίσεων. Κομμάτι αυτού του σχεδίου είναι και η αύξηση των πλειστηριασμών το επόμενο διάστημα, στη προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια»

Η εργοδοσία της First Data προχωράει ακόμα παρά πέρα, βάζοντας χέρι στο 8 ωρο, προωθώντας το σπαστό ωράριο σε όσους δουλεύουν από το σπίτι. Στη Mellon και σε άλλες εταιρείες του κλάδου οι εργαζόμενοι έχουν να δουν ολόκληρο μισθό 3 μήνες, αφού μετά την εξάντληση της αναστολής συμβάσεων, βρίσκονται υπό καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Σε διάφορα δικηγορικά γραφεία η εργοδοσία προχωράει σε ευθείες μειώσεις μισθών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ.
  • Να σταματήσει η τηλεργασία, η εκ περιτροπής εργασία και κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας. Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Να δοθούν όλες οι κανονικές άδειες στους εργαζόμενους που χάθηκαν λόγω ΠΝΠ.
  • Καμία απόλυση, καμία εθελούσια και απόσχιση κλάδου. Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Σταθερό και συνεχές ωράριο για όλους. Συλλογικές Συμβάσεις για όλους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων με ευθύνη της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
  • Κανένας πλειστηριασμός – καμία κατάσχεση στα λαϊκά νοικοκυριά.

«ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ»

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/6, ΣΤΙΣ 6ΜΜ

Τα Διοικητικά Συμβούλια – 26/6/2020