ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.


 Η νέα διάταξη που προωθεί η Κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να παράσχει ένα ακόμη δωράκι στα αφεντικά της, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι εμπνευσμένη από νοσηρά μυαλά. Με αυτή, εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους που μπήκαν σε προληπτική καραντίνα να δουλεύουν υπερωριακά μέχρι και 3 ώρες την ημέρα ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ όταν επιστρέψουν στη δουλειά! Με αυτό το τέχνασμα, η κυβέρνηση της ΝΔ πετυχαίνει να μεταφέρει για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και να απαλλάσσει την εργοδοσία και το κράτος από οποιαδήποτε υποχρέωση, από οποιοδήποτε «κόστος»! Ενισχύει έτσι με ακόμη σκληρότερα μέτρα τους μεγαλοεργοδότες, πάνω στο ήδη τεράστιο οπλοστάσιο που τους έχουν διασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.

Διακαής τους πόθος η ολοκληρωτική κατάργηση των υπερωριών, η ουσιαστική υπονόμευση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. Με μια μόνο διάταξη το 8ωρο μετατρέπεται σε 11ωρο, ανοίγοντας την όρεξη των εργοδοτών αυτό να αξιοποιηθεί και σε άλλες μελλοντικές «αναπληρώσεις» έκτακτης υποχρεωτικής απουσίας των εργαζομένων.

Από το κάδρο δεν λείπει κανένας εργαζόμενος. Τιμωρούνται όλοι! Και αυτοί που τόλμησαν να πάρουν την κανονική τους άδεια και να ξεκουραστούν για λίγες μέρες στα χωριά και τα εξοχικά τους, και αυτοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα, και αυτοί που παίρνουν ειδική άδεια για να φροντίσουν κάποιον ευπαθή της οικογένειάς τους. Ακόμη ακόμη τιμωρούνται και όσοι την προηγούμενη περίοδο δεχτήκαμε τα «συγχαρίκια» από τον πρωθυπουργό και τον Χαρδαλιά, που ήμασταν ήρωες και συνεχίζαμε εν μέσω καραντίνας να εργαζόμαστε στην «πρώτη γραμμή» για να «αντέξει η οικονομία της χώρας», για να συνεχιστεί η παραγωγική και οικονομική λειτουργία.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ «ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΗΡΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Τα πρωτόκολλα υγείας να μη γίνονται κουρελόχαρτα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάτω τα χέρια από τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.