ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει την Κυβέρνηση που για μια ακόμη φορά ποινικοποιεί τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματα τους , όπως είναι το δικαίωμα στη στέγαση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο συνάδελφος Βαλσαμος Συρίγος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ .

Ο συνάδελφος βρέθηκε μαζί με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού έξω από συμβολαιογραφείο της Αθήνας όπου η ALPHA BANK ετοιμαζόταν να βγάλει στο σφυρί την κατοικία μιας οικογένειας και διαδήλωναν για τα αυτονόητα: για να μπορεί μια οικογένεια να έχει το σπίτι της . Εκεί τους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ όπου στην προσπάθεια των διαδηλωτών να μάθουν αν η Τράπεζα έδωσε εντολή αναστολής του πλειστηριασμού , όπως είχε δεσμευτεί κάτω από την πίεση των εργαζομένων στη διαμαρτυρία που είχε προηγηθεί έξω από τα γραφεία της, τους επιτέθηκαν χωρίς καμία αιτία με ιδιαίτερη μάλιστα αγριότητα! Παρά την επίθεση των ΜΑΤ το ταξικό κίνημα κατάφερε να βάλει φρένο στις ορέξεις της Τράπεζας και να μπορέσει η οικογένεια να πάρει παράταση για την αναστολή του πλειστηριασμού .

Έναν χρόνο μετά, λίγες μέρες μετά το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της Κυβέρνησης στην επέτειο του Πολυτεχνείου, συνεχίζεται η προσπάθεια τρομοκράτησης και δίωξης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος έλαβε «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης» (!), η οποία μάλιστα γίνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών !

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγγελία αφορά όχι ένα, αλλά πέντε αδικήματα: Απλή σωματική βλάβη και συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ακόμα και κλοπή!

Στέλνουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση και σε οποιονδήποτε σκεφτεί να βάλει εμπόδια στη δράση των συνδικάτων πως το ταξικό κίνημα δεν ανέστειλε τη δράση του όταν είχε να αντιμετωπίσει δυσκολότερους εχθρούς σε σκοτεινές εποχές και δεν πρόκειται ούτε τώρα να σταματήσει να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα του λαού σε όσες αίθουσες δικαστηρίων και αν χρειαστεί να  πάει, απέναντι στους νόμους των Τραπεζιτών και των κυβερνήσεων τους. Το ταξικό κίνημα δίνει αναφορά μόνο στους εργαζόμενους, μόνο σε αυτούς λογοδοτεί !

Συνεχίζουμε τον αγώνα !!!