Όλοι την Παρασκευή 17/9 στις 7μ.μ. στο συλλλαητήριο ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/9/2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής συμμετέχει και καλεί τα μέλη του να δώσουν μαζικά δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση της Παρασκευής 17/9 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει έως την αμερικανική πρεσβεία. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.  Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.  

Η συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η οποία ανανεώνεται και επεκτείνεται, βάζει τον ελληνικό λαό ακόμη πιο βαθιά στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν σε σειρά στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων. Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ούτε καν των πιο στοιχειωδών, όπως είναι η αποζημίωση των πυρόπληκτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ, η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας όλες τις προηγούμενες, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για επιθετικές ενέργειες σε σειρά χωρών, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:

• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

• Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.