Για το έγκλημα ενάντια στον αδικοχαμένο εργάτη της Cosco

 ΑΘΗΝΑ 26/10/21

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ COSCO ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

  

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη της COSCO που άφησε την τελευταία του πνοή χτες στο λιμάνι στην αρχή της βάρδιάς του.

Είμαστε πεισμένοι ότι το έγκλημα αυτό που διέπραξε η εργοδοσία της COSCO θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Το σωματείο των εργαζομένων στο λιμάνι (ΕΝΕΔΕΠ) είχε προειδοποιήσει την εργοδοσία αρκετές φορές στο παρελθόν. Είχε αποκαλύψει ότι αυτή η εργασιακή κόλαση που ζουν οι εργάτες στη προβλήτα του λιμανιού αποδεικνύει ότι πάνω απ’ όλα βάζουν τα κέρδη τους, τις επενδύσεις και την «ανάπτυξή του». Κέρδη που περνούν πάνω από τα κορμιά των εργατών και ποτίζονται με το αίμα μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στη COSCO που από την πρώτη στιγμή που έμαθαν για το χαμό του συναδέλφου τους, παράτησαν τη δουλειά, άφησαν τη βάρδια και συγκεντρώθηκαν κάτω στο λιμάνι μπροστά από τα κτήρια της εταιρείας για να θρηνήσουν το νεκρό τους και να αποφασίσουν την απεργιακή τους απάντηση.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας τους! Για την υπεράσπιση της ζωής μας, για τη δουλειά με δικαιώματα, για τη δουλειά με ωράρια ανθρώπινα, για μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων. Κόντρα στους νόμους που σακατεύουν τα παιδιά της τάξης μας.

Η θλίψη των συναδέλφων του αδικοχαμένου εργάτη και ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματα τους:

ΤΩΡΑ Να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα

ΤΩΡΑ Να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς