Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην COSCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς της COSCO.
Τα ΜΑΤ και οι αύρες δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται απέναντι στους απεργούς. 

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που από τα χαράματα έχει στείλει δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλες κατασταλτικές μονάδες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι συνάδελφοί μας στις προβλήτες II και III της Cosco απεργούν για τα αυτονόητα. Για συλλογική σύμβαση εργασίας, δουλειά με ασφάλεια και δικαιώματα, κατοχύρωση των βαρέων και ανθυγιεινών.

Απέναντι στους εργάτες η κυβέρνηση παράταξε ολόκληρο στρατο για να κάνει πλάτες στην εργοδοσία. Δυνάμεις καταστολής, άνδρες των ΜΑΤ, κλούβες και αύρες για να εμποδίσουν τους απεργούς να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους. Έχουν κυριολεκτικά ζώσει την πύλη και τις εγκαταστάσεις της Cosco για να μην ακουστεί η οργή και η αποφασιστικότητα των εργατών. Είναι μεγάλη η πρεμούρα της κυβέρνησης να μην πετύχει ο αγώνας των εργατών προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη της COSCO. 

Οι εργάτες της COSCO έχουν όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό τους. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ούτε βήμα πίσω από τα δίκια μας! Ο αγώνας σας για υπογραφή σύμβασης είναι αγώνας τίμιος, δίκαιος. Συμπαράσταση στους απεργούς της COSCO.


To ΔΣ - 7/2/2022