Δελτίο τύπου: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

 


Το Σωματείο μας καταγγέλλει την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ως συνέπεια του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Ρωσίας για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τον μεγαλύτερο έλεγχο στους δρόμους μεταφοράς, στην ενέργεια, συνολικά στις αγορές και στα εδάφη της περιοχής. 

Είναι οι ίδιοι λόγοι που οδήγησαν στην σφαγή και άλλων λαών τα προηγούμενα χρόνια (Γιουγκοσλαβία, Συρία, κλπ).

Οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουμε καμιά δουλειά να διαλέξουμε "πλευρά" δηλαδή με ποιο απ'τα δυο ιμπεριαλιστικά σχέδια θα συνταχθούμε, γιατί δεν αφορά τα δικά μας συμφέροντα.

Αντίθετα εδώ και τώρα να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για τις περιπέτειες που μας βάζει στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, μετατρέποντας τη χώρα σε "στόχο", όπως δηλώνει η ίδια η Ρωσία. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που έχουν γεμίσει τη χώρα με αμερικανονατοικές βάσεις απ' άκρη σε άκρη, που συσφίγγουν όλο και περισσότερο τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις με τους πολεμικούς συμμάχους.


Απαιτούμε:

  • Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά υποδομή σε ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω απ' τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας και του λαού μας.

 

 

Το ΔΣ – 1/3/2022