ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ένας συνάδελφός μας από το τμήμα των καρτών απολύθηκε σήμερα - όσο κι αν η εργοδοσία θέλει να μην μιλάει για απόλυση αλλά για λήξη σύμβασης. Ένας συνάδελφος, ο οποίος έλειπε τους τελευταίους δύο μήνες με αναρρωτική άδεια λόγω τραυματισμού, χωρίς αποδοχές (γιατί ακόμα περιμένει το επίδομα από το ΙΚΑ). Ο συνάδελφος, ενώ ήταν να επιστρέψει στις 15/04/22 στη δουλειά, ενημερώθηκε σήμερα(14/04) από την ICAP με την οποία έχει σύμβαση ορισμένου χρόνου, ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψει στη δουλειά επειδή στο τέλος του μήνα λήγει η σύμβασή του και δεν θα ανανεωθεί γιατί... διακόπηκε το έργο!!! Το επιχείρημα δεν ευσταθεί, αφού το έργο συνεχίζει κανονικά και μόλις πριν μία βδομάδα μπήκε ένα νέο γκρουπ στις γραμμές.

Μέλη της σωματειακής επιτροπής μαζί με τον απολυμένο συνάδελφο κι άλλους συναδέλφους έκαναν παρέμβαση στη διοίκηση, όπου ζήτησαν να μάθουν τον πραγματικό λόγο της απόλυσης και απαίτησαν να ανακληθεί και ο συνάδελφος να επαναπροσληφθεί. Στη συνάντηση μίλησε ο ίδιος ο διευθυντής ο κ. Μουστάκας ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της ICAP, ότι δηλαδή η PDS ήταν που ζήτησε την μη ανανέωση της σύμβασης του συναδέλφου, επικαλούμενος ότι το τμήμα δεν έχει δουλειά το τελευταίο διάστημα κι ότι είναι επιλογή της εταιρείας να απολύει όποιον θέλει όταν «δεν έχει δουλειά» και να προσλαμβάνει όταν έχει. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι, πρέπει να δεχτούμε ότι θα περιπλανιόμαστε μεταξύ εργασίας και ανεργίας ανάλογα με τα κέρδη της εταιρείας. Ειδικά σε μια περίοδο που η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια και ο πληθωρισμός έχουν «ανέβει πίστα» ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Με λίγα λόγια μας λένε ότι, θα εξαρτάται το αν θα έχουμε ένα μισθό για εμάς και τα παιδιά μας, από το αν θα αντέχουν τα κέρδη τους.  Αυτό, όμως, που ξεπέρασε κάθε όριο κυνικότητας είναι ότι στην παρατήρηση των συναδέλφων πως όταν η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη, οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν ούτε ψίχουλο ως ανταπόδοση, είτε με αυξήσεις στους μισθούς, είτε με μαζικές προσλήψεις, η απάντηση της εργοδοσίας ήταν ότι "δεν είμαστε μέτοχοι στην εταιρεία και δεν παίρνουμε κανένα ρίσκο" (...όπως η Τράπεζα Πειραιώς φανταζόμαστε που είναι ο μοναδικός μέτοχος της PDS)!!!

Γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα που δεν μας απάντησαν ούτε στη συνάντηση, θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις;

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε αυτή την αδικία, ότι θα κάτσουμε  με σταυρωμένα χέρια, στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας, το δικαίωμά μας στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

 Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το κλ. Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, αύριο Παρασκευή 15/4 από τις 14:00 έως τις 17:00.

Συμμετέχουμε όλοι αύριο στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 15:00 στο κτ. της Καλλιθέας (Σαλαμίνος 72-74)

 

Κανένας συνάδελφος να μην σηκώσει το ακουστικό και να μην πάρει κλήση. 

Η μάχη αυτή δεν είναι μάχη μόνο για τον συνάδελφο που απολύθηκε σήμερα, είναι για όλους μας!!!

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και διεκδικούμε:

·  Συλλογική Σύμβαση για όλους με αυξήσεις στους μισθούς. 

·  Καμία απόλυση! 

·  Όχι στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.  

·  Να γίνουν τώρα άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα.

 

To Δ.Σ
14/4/2022