ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει το όργιο καταστολής και αστυνομικής βίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη απέναντι στους απεργούς εργάτες της πόλης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου και τις προσαγωγές αρκετών απεργών. Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η Κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της στο παρελθόν όταν χρειάστηκε, κατέφυγε στη χρήση βίας και την άγρια καταστολή προκειμένου να αντιμετωπίσει το ταξικό κίνημα και τους εργάτες που διεκδικούν. Ειδικά αυτή την περίοδο όπου η Κυβέρνηση, με τις πλάτες σχεδόν όλων των κομμάτων, συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με όποιο τρόπο της έχουν μέχρι τώρα ζητήσει οι «δυτικοί σύμμαχοι» της, τα αιτήματα του ταξικού κινήματος που έχουν αγκαλιαστεί από σχεδόν το σύνολο της εργατικής τάξης και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο τους «χαλάνε το αφήγημα»!

Για αυτό δε διστάζουν άλλωστε να «κουκουλώνουν» ακόμα και περιστατικά που συμβαίνουν στη χώρα μας από μέλη των νατοϊκών αποστολών όπως πρόσφατα συνέβη στην Κρήτη με την περίπτωση της παρενόχλησης ανήλικων κοριτσιών μέσα στο δωμάτιο τους σε ξενοδοχείο από στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ποινικοποιεί αγώνες και καταφεύγει στη βία όπως όλοι είδαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους που διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη στην Κατεχάκη σήμερα στις 8μμ απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών!

Όπλο μας η ταξική αλληλεγγύη!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!