Σωματειακή Επιτροπή PDS: Όλοι στις 27/04 στις 10:00, στην κινητοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας της Καλλιθέας για να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση του συναδέλφου μας!

 

Όλοι στις 27/04 στις 10:00, στην κινητοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας της Καλλιθέας (Αραπάκη 6) για να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση του συναδέλφου μας!

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Στις 18/04 πραγματοποιήθηκε από μέλη της σωματειακής επιτροπής παρέμβαση στην διεύθυνση της PDS προκειμένου να ενημερωθούμε για το καθεστώς που βρίσκεται ο συνάδελφος  μέχρι να του λήξουν την σύμβαση(π.χ απολυμένος, σε υποχρεωτική άδεια;). H απάντηση για ακόμα μια φορά από τη διοίκηση της PDS δεν ήταν ξεκάθαρη στο συνάδελφο, παραπέμποντάς τον στο δουλεμπορικό της ICAP (PDServices), απ’ όπου κι έχει νοικιαστεί. Με τη σειρά της η ICAP (PDServices), σε επανειλημμένες προσπάθειες του συναδέλφου να έρθει σε επικοινωνία, δεν απαντάει στα τηλέφωνα και τα e-mail. Κύριοι της PDS & ICAP δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τη ζωή και την αξιοπρέπεια κανενός!

Τους άνοιξε η όρεξη κι αν δεν τους εμποδίσουμε, δε θα σταματήσουν πουθενά!

Σε νέα επικοινωνία με τον διευθυντή της PDS, μας επιβεβαίωσε  ότι οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν με την απόλυση του συναδέλφου από το τμήμα καρτών. Επικαλούμενος ότι το αντικείμενο της δουλειάς για τις τράπεζες ψηφιοποιείται ολοένα και περισσότερο (πχ. νέα SS IVR προστίθενται), το εργατικό δυναμικό που εργάζεται στο εν λόγω αντικείμενο δεν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι. Με λίγα λόγια, με την ίδια λογική που τόσο η τράπεζα Πειραιώς όσο κι οι υπόλοιπες τράπεζες κλείνουν καταστήματα, κάνουν αποσχίσεις τμημάτων, οδηγούν σε «εθελούσιες» απολύσεις εκατοντάδες συναδέλφους, με την ίδια λογική απειλούμαστε να οδηγηθούμε στην ανεργία.

Αντί η "ψηφιακή μετάβαση" των τραπεζών να εξασφαλίζει λιγότερες ώρες σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, αφού πια υπάρχουν η τεχνολογία και η επιστήμη, αντί να μειώνει την εντατικοποίηση της εργασίας, αντί να λειτουργήσει ως βοηθητικό εργαλείο για να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες που εργαζόμαστε, χρησιμοποιείται ως μοχλός για να χαθούν θέσεις εργασίας και να χτυπηθούν τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων· στον καπιταλισμό βέβαια δε θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά!

Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο η πραγματικότητα είναι μία. Η γνώση, οι επιστήμες, οι τεχνολογίες αναπτύσσονται κι εξελίσσονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το ποιος τις ιδιοποιείται. Χωρίς τους εργαζόμενους, το ανθρώπινο νου καμία επιστήμη, καμία τεχνολογία δε θα ήταν δυνατόν να αναπτυχθεί. Όταν τα τραπεζικά συστήματα δυσλειτουργούν, εργαζόμενοι τα επαναφέρουν. Όταν οι άνθρωποι νοσούν, οι γιατροί τους κάνουν καλά. Χωρίς εμάς, τους εργαζόμενους τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει. Όταν η επιστήμη και η τεχνολογία δε λειτουργεί με γνώμονα την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών και των εταιρειών, τότε και μόνο μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Στο νέο κύμα απολύσεων που ετοιμάζουν, υψώνουμε τείχος κι αντιστεκόμαστε, ανεξαρτήτως σχέσης και σύμβασης εργασίας που έχουμε!

Στην επίθεσή τους απαντάμε αγωνιστικά, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και διεκδικούμε:

·         Συλλογική Σύμβαση για όλους με αυξήσεις στους μισθούς. 

·         Καμία σκέψη για επιπλέον απολύσεις!

·          Όχι στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.  

·         Να γίνουν τώρα άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα.

Υ.Γ. Όσο για την «ευγενική» χορηγία του CEO της PDS, να προτείνει προσωπικά  χαρτζιλίκι στο συνάδελφο που απέλυσαν, απαντάμε το εξής: Δεν είμαστε επαίτες, δεν έχουμε ανάγκη την ελεημοσύνη σας! Μην μας προκαλείτε! Την ώρα που η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, ο πληθωρισμός μηδενίζουν το μισθό μας από την πρώτη βδομάδα του μήνα, δεν το βάζουμε κάτω. Αγωνιζόμαστε για αυξήσεις στους μισθούς μας, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους χωρίς τα δουλεμπορικά, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Είμαστε εργαζόμενοι, που παλεύουμε για εμάς και τις οικογένειες μας, για το δικαίωμά μας στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε όλοι στις 27/04 στις 10:00, στην κινητοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας της Καλλιθέας (Αραπάκη 6) για να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση του συναδέλφου μας!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μαυροθαλασσίτη 6974382580

Κοκορδέλης 6978710560