Σωματειακή επιτροπή PDS: ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


Καταγγέλλουμε της Διοίκηση της PDS για τις 3 νέες απολύσεις που έκανε με τη μορφή «λήξης σύμβασης». Ρίχνοντας για ακόμα μια φορά το μπαλάκι στους εργαζόμενους, χρησιμοποιεί κάθε λογής επιχειρήματα(στατιστικά, μείωση του όγκου εργασίας κλπ) για να αιτιολογήσει τις άδικες απολύσεις.

Καμία απόλυση δεν είναι η λύση!

Λύσεις υπάρχουν, όμως δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της PDS. Οι μαζικές απολύσεις είναι η επιλογή που κάνει η εργοδοσία για να μειώνει από τη μία τα «κόστη» της κι από την άλλη να αυξάνει τα κέρδη της. Την ίδια ώρα που στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία, αξιοποιεί το εργαλείο της τηλεργασίας και ξενοικιάζει τον έναν όροφο πίσω από τον άλλον, για να γλιτώσει και το τελευταίο ευρώ που μπορεί.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται δε χωράει παρερμηνείες και ταλαντεύσεις! Η PDS μπροστά στους σχεδιασμούς της δεν λογαριάζει ούτε την ανάγκη μας για δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς, ούτε την αξιοπρέπειά μας.

Αυτή η αδιάλλακτη πολιτική από πλευράς εργοδοσίας πάει χέρι-χέρι με την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών και συνολικά του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώνει η διαχείριση της πανδημίας που η υγεία μας αντιμετωπίζεται ως κόστος, η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, οι συνέπειες της ακρίβειας που μας έχουν τσακίσει, οι αντεργατικοί νόμοι όπως αυτός του Χατζηδάκη.

Απέναντι σε αυτή την αντεργατική ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, η μόνη λύση είναι η οργανωμένη αντεπίθεση! Αυτό επιβεβαιώνει η υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις που πέτυχε η Ομοσπονδία Οικοδόμων μετά από μεγάλους και μακρόχρονους αγώνες. Αυτό επιβεβαιώνει η ανυποχώρητη στάση των λιμενεργατών της COSCO για συλλογική σύμβαση εργασίας και μέτρα προστασίας στη δουλειά για να μην θρηνήσουν και άλλο συνάδελφό τους.

Είναι γελασμένη η εργοδοσία αν νομίζει ότι θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα για να περιμένουμε την επόμενη απόλυση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (9.30 πλ. Κάνιγγος) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Διεκδικούμε:

· Συλλογική Σύμβαση για όλους με αυξήσεις στους μισθούς 200€.

· Να σταματήσουν τώρα οι μαζικές απολύσεις.

· Όχι στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στη μονιμοποίηση τη τηλεργασίας.

· Να γίνουν τώρα άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Μαυροθαλασσίτη 6974382580
Κοκορδέλης 6978710560