Σ.Ε. PDS: Όλοι στην 24ωρη απεργία την Δευτέρα 4 Ιουλίου και στην Γενική Συνέλευση στις 17:00 στη Σαλαμίνος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σημερινή μας 24ωρη απεργία, που δεν μάσησαν στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από την εργοδοσία, και δήλωσαν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. Επίσης, όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη γενική μας συνέλευση το απόγευμα.

Ευχαριστούμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα σωματεία και τις επιτροπές κατοίκων που δήλωσαν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στον αγώνα μας. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε το Σωματείο Εργαζομένων στην Μέλλον, το σωματείο εργαζομένων στην Cosco (ΕΝΕΔΕΠ), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την Ομοσπονδία Οικοδόμων, οι πρόεδροι των οποίων μίλησαν στις συγκεντρώσεις μας. Επίσης, ευχαριστούμε τους συλλόγους στην Τράπεζα Πειραιώς που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και καταδίκασαν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων από την πλευρά της τράπεζας. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στην Tasty για την αλληλεγγύη τους και την στήριξή τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δικό τους αγώνα, με την ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, ενώ βρέθηκαν κι εκείνοι αντιμέτωποι με την παρουσία αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο.

Η παρουσία των security και των μπράβων στο κτίριο όχι μόνο δεν μας τρομοκράτησε αλλά μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Πάει πολύ να λέει η εργοδοσία ότι "η χθεσινή μας συμπεριφορά είναι αυτή που ευθύνεται" για την παρουσία των μπράβων στο κτίριο, και ότι τους κάλεσαν για να προστατεύσουν την εταιρεία "και τους εργαζόμενους". Να μας προστατέψουν από ποιους; Από τους εαυτούς μας; Από το σωματείο μας, που μόνο αυτό μας συμπαραστέκεται στους αγώνες μας, όταν μας απολύουν, όταν μας εντατικοποιούν τη δουλειά; Που το σωματείο είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, τα μέλη του; Για το καλό μας κατέθεσαν αγωγή και ζητούν από το σωματείο να πληρώνει 2.000 ευρώ για κάθε απεργιακή μας κινητοποίηση;

Πλέον και ο πιο καλοπροαίρετος συνάδελφος κατάλαβε ότι τα συμφέροντα της εργοδοσίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα δικά μας συμφέροντα. Η εταιρεία μας βλέπει ως κόστος το οποίο πρέπει να μειώσει. Δεν ενδιαφέρεται αν θα μείνουμε άνεργοι και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι να μειώσει το προσωπικό. Για αυτό και μεθοδεύει τη διάλυση των υποστηρικτικών τμημάτων και μετακινεί συναδέλφους από αυτά στις γραμμές. Ώστε να μπορεί να διώξει τους εργαζόμενους που έχουν ακόμα συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να πιέσει τους συναδέλφους από τα υποστηρικτικά τμήματα να παραιτηθούν. Όμως οι εργαζόμενοι απαντήσαμε ενιαία, δεν πέσαμε στην παγίδα να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου. Ενωμένοι συμμετείχαμε στην απεργία από όλα τα τμήματα, με καθολική συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα υποστηρικτικά τμήματα.

Η σημερινή απεργία τους πόνεσε. Απέδειξε ότι, όπως λέει και το σύνθημα, "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά". Αντίθετα, αυτοί είναι που δεν μπορούν χωρίς εμάς! Για αυτό και καλούσαν συναδέλφους που είχαν άδεια και ρεπό για να τους πείσουν να πάνε για δουλειά. Για αυτό και εκβιαστικά έλεγαν σε όσους είχαν βάρδια 17:00-1:00 να πάνε για δουλειά 00:00-1:00 γιατί δήθεν δε θα τους κάλυπτε η απεργία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά δεν σταματάμε! Μέχρι να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Μέχρι να ανανεώσουν όλους τους συναδέλφους! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, με 24ωρη απεργία την Δευτέρα 4 Ιουλίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το πρωί της Τρίτης όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη γενική μας συνέλευση και στη νέα Γενική Συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας στις 17:00 έξω από το κτίριο της Καλλιθέας.


Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!! 

Όλοι για έναν κι ένας για όλους!