Σωματειακή επιτροπή PDS: Θα φροντίσουμε εμείς για το άγχος τους…

ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δίκη για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού η PDS (και όχι η Τράπεζα Πειραιώς, γιατί ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διοίκηση της PDS είναι άμοιρη ευθυνών). Η αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη (αυτό θα πει fast-track διαδικασίες!) αφορούσε προηγούμενες κινητοποιήσεις μας, τη στάση εργασίας της Τετάρτης και την απεργία της Πέμπτης, αλλά και τυχόν μελλοντικές μας κινητοποιήσεις! Η διοίκηση, ουσιαστικά, υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο δικαίωμά της να απολύει και ζήτησε να κριθεί παράνομη η απεργία μας επειδή έχει ως αίτημα την ανάκληση των απολύσεων!!

Φαίνεται ότι τα στελέχη της PDS δεν κοιμήθηκαν από το άγχος τους το βράδυ… Στο δικαστήριο η διοίκηση, δια στόματος των δικηγόρων της εταιρείας, ομολόγησε ουσιαστικά ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και ότι όταν αποφασίζουμε να τη χρησιμοποιήσουμε μας φοβούνται:
"δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στο
Call Center […] οι πελάτες έκαναν παράπονα" είπαν, και "δεν τους προλαβαίνουμε [τους εργαζόμενους], κάνουν τη μια κινητοποίηση μετά την άλλη"! Ε, λοιπόν εμείς τους λέμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε κινητοποιήσεις μέχρι η εταιρεία να πάρει πίσω τους συναδέλφους μας και να υπογράψει ΣΣΕ!

Εκτός, όμως, από αυτά είπαν και άλλα… ωραία, που αποδεικνύουν ότι μας περνάνε για χαζούς: "Εμείς δεν απολύσαμε κανέναν. Βρείτε μας έναν εργαζόμενο της PDS που έχει απολυθεί. Αυτοί ανήκουν σε άλλες εταιρείες", ενώ από την άλλη είπαν πως "όσο η εταιρεία έχει ζημία, θα αποδεσμεύουμε εργαζόμενους". Μέχρι και ο δικαστής σάστισε όταν συνειδητοποίησε ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται στην Πειραιώς Direct Solutions αλλά φαίνονται ότι ανήκουν στην Πειραιώς DirectServices!! Τελικά, είμαστε ή δεν είμαστε εργαζόμενοι της εταιρείας; Είμαστε όταν τους βγάζουμε κέρδη, αλλά όταν απολυόμαστε ανήκουμε σε άλλη εταιρεία;

Για να τα ξεκαθαρίσουμε, συνάδελφοι:

  • Μπορεί, τυπικά, με βάση τους νόμους που περνάνε οι κυβερνήσεις για χάρη των εργοδοτών, να ανήκουμε στη Mellon, στην PDServices, κτλ. όμως για τα κέρδη της PDS δουλεύουμε, εκεί περνάμε συνέντευξη, εκεί εκπαιδευόμαστε, στα δικά τους συστήματα logάρουμε, αυτοί μας "αξιολογούν", αυτοί μας καθορίζουν το πρόγραμμα και τις άδειες. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια ότι δήθεν δεν είμαστε εργαζόμενοι της PDS, που το θυμούνται κάθε φορά που διεκδικούμε. 
  • Όσον αφορά το άγχος τους για το αν θα δουλέψει το Call Center ώστε να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, εμείς ένα πράγμα μπορούμε να τους πούμε: Θα φροντίσουμε εμείς να συνεχίσουν να αγχώνονται, όπως έχουμε κι εμείς άγχος για το αν θα ανανεωθούμε στο τέλος του μήνα, για το αν θα μας φτάσει ο μισθός για νοίκι, λογαριασμούς, super market

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΥΓ: Την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 11πμ. θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας για τους απολυμένους συναδέλφους μας.

Να είμαστε όλοι εκεί για να τους στηρίξουμε!