Δελτίο τύπου για την παραπομπή σε δική της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέντζιου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την παραπομπή σε δική της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέντζιου με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσης στο νομό περιορισμού των διαδηλώσεων για την προστασίας της δημόσιας υγείας, τον Απρίλη του 2020.

 

Ήταν τότε που οι υγειονομικοί απέδειξαν ότι «κάτω από τις μάσκες έχουν φωνή», διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, προχωρώντας σε μια επιτυχημένη αλλά και συμβολική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο με τις ιατρικές ποδιές τους, που η φωτογραφία τους είχε κάνει το γύρω του κόσμου, δίνοντας δύναμη σε χιλιάδες εργαζόμενους.

 

Ήταν τότε που ενώ τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα υγείας κατέρρεαν σαν χάρτινος πύργος,  η κυβέρνηση με την εργοδοσία με πρόσχημα την πανδημία, έψαχναν τρόπους να «θάψουν» εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους αγώνες και το ταξικό κίνημα. Τότε ψηφίστηκε και ο περιβόητος νόμος Χρυσοχοΐδη με τον οποίο διώκεται η συνάδελφος.

 

Δεν τα κατάφεραν και ούτε θα τα καταφέρουν όσους Χρυσοχοΐδηδες και Χατζηδάκηδες και αν επιστρατεύσουν!

 

Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους θα ακυρώσουν στη πράξη τα σχέδια τους με την δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης.

 

Θα δώσουν την μαζική και αποφασιστική τούς απάντηση στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη κόντρα συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

 

Το Δ.Σ.